Kínába megy a Fantom

Miután a világ nagy részét már meghódította a Nyomorultak, nemkülönben az Operaház fantomja, a két világhírű musical Kínába is eljut a jövő évben. Sir Cameron McIntosh, a zenés darabok brit producere hétfőn bejelentette: aláírt egy szerződést a kínai kult

A Nyomorultakat 2008 novemberében mutatják be Pekingben a Tienanmen tér melletti új Nemzeti Nagyszínházban, amely idén júniusban nyílt meg, méghozzá az eredeti rendezők, Trevor Nunn és John Caird irányításával. Beijing után Sanghajba és más városokba is elviszik az előadást.

A Nyomorultak Victor Hugo regényén alapszik, 22 éve folyamatosan játsszák a világ színpadain, így a legrégebb óta futó musical.

Kínába megy a Macskák, az Operaház fantomja és a svéd ABBA együttes számain alapuló Mamma Mia is, erre 2009-ben rázhatnak a kínaiak.

A szerződés szerint a britek nemcsak megrendezik ezeket a darabokat, hanem megtanítják a kínaiakat a musical írásától kezdve a színészek és táncosok betanításáig a zenés darab minden csínjára-binjára, ami alapul szolgálhat a kínai musical megszületéséhez.
Forrás: FH