Döntés két képviselőjelöltről

Az SZDSZ ügyvivői testülete két országgyűlési képviselőjelöltet javasol az ügyben a végső szót kimondó országos tanácsnak a múlt héten lemondott Kis Zoltán helyére - értesült az MTI szabad demokrata forrásból hétfőn. A távirati iroda információt Gusztos P

A távirati iroda információi szerint Skaliczky Andrea, az SZDSZ dunaújvárosi elnöke és Velkey Gábor békéscsabai önkormányzati képviselő közül választhat a párt országos tanácsa szombati salgótarjáni ülésén.

Gusztos Péter elmondta: az új képviselő akár már jövő hétfőn esküt tehet az Országgyűlésben parlamentben, amennyiben a mandátumvizsgáló bizottság még a parlamenti ülést megelőzően dönt.
Közölte azt is, hogy Kis Zoltán parlamenti jegyzői helyére Gulyás József képviselőt jelöli a frakció, és átmenetileg szintén ő veszi át a lemondott politikus honvédelmi bizottságban betöltött helyét.

Kis Zoltán pénteken összeférhetetlenség miatt mondott le parlamenti képviselői mandátumáról. A politikus, az agrártárca egykori politikai államtitkára 17 évi parlamenti képviselőség után a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. vezérigazgatója lesz.

Az ügyvivők a jövő héten döntenek az Egészségügyi Minisztérium államtitkárának személyéről. Gusztos Péter elmondta: több lehetséges jelölt neve is felmerült, de ezekről nem folytatott tárgyalást a testület.

A posztot négy hónapig betöltő Kovács Attila szeptember 10-én mondott le, arra hivatkozva, hogy visszatér a szakmájához és orvosként folytatatja munkáját.


Forrás: MTI