Meghalt a világbajnok raliversenyző

A brit rendőrség vasárnap megerősítette, hogy a korábbi rali világbajnok Colin McRae és hat éves kisfia is meghalt abban a helikopter balesetben, amely még szombaton történt Skóciában, a sportoló vidéki háza közelében. A tragédia okát tovább vizsgálják a

A holttestek azonosítása után bizonyossá vált, amit korábban csak sejtettek a hatóságok: a szerencsétlenség négy halottja között van a 39 éves Colin McRae, hat éves kisfia, Johnny, egy 37 éves barátja és egy másik hat éves kisfiú.

Colin Steele McRae 1968-ban született a skóciai Lanarkban. Apja, Jimmy McRae szintén raliversenyző volt, ötször nyerte meg a brit ralit. Colin 1987-ben debütált a svéd ralin, majd első győzelmét Új-Zélandon aratta 1993-ban. 1995-ben első britként a történelemben megnyerte a világbajnokságot. Háromszor második (1996,1997,2001), egyszer pedig harmadik lett (1998) a sorozaton, 2006-ban vonult vissza az aktív versenyzéstől. 1996-ban II. Erzsébet királynő a Brit Birodalom Tagja címmel tüntette ki. McRae akkor lett a legismertebb, amikor 1998-ban kiadtak egy nevével fémjelzett számítógépes játékot, a Colin McRae Rally-t. A játék több szériát is megélt kiadása óta.
Forrás: FH