6 év pont megfelelő

Az ideális korkülönbség férj és feleség között hat év. Egy svéd kutatás szerint ilyen esetben van maximális lehetőség utódok születésére.

Ez adhat magyarázatot arra, hogy az emberiség fejlődése során miért alakult úgy, hogy a férfiak fiatalabb feleséget, a nők idősebb férjet választanak maguknak.

Brit kutatók 6 ezer, 45 és 55 év közötti párt kérdeztek meg, és kiderült, hogy átlagban azoknak van több gyermekük, ahol a korkülönbség hat év. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy a nők szívesebben választanak maguknak magasabb partnert - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

A brit sajtó emlékeztet arra, hogy a szigetországban csaknem az ideális pár kritériumainak felel meg II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg. A 81 éves királynő 4 évvel és 10 hónappal fiatalabb a hercegnél, négy gyermekükkel pedig megkétszerezik az angliai átlagot.

A svéd szociológusok arra is felfigyeltek, hogy a második házasságban mind a férfi, mind nő az első házastársnál fiatalabbat választ. Szerintük ezzel mindkét nem a saját hanyatló termékenységét akarja kompenzálni.

Forrás: FH