Újra együtt, egyetlen koncertre a Led Zeppelin

Beteljesült rock-rajongók millióinak vágya: 27 év után ismét együtt lép fel egyetlen koncertre a Led Zeppelin. A hírt minden idők legnagyobb hard-rock együttesének három életben lévő tagja, Robert Plant, Jimmy Page és John Paul Jones jelentette be szerdán

Az alapítványt az Atlantic cég egykori, tavaly elhunyt főnökének tiszteletére hozták létre, és célja egyetemi ösztöndíjak támogatása az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Törökországban. A koncertre egy jegy 125 fontba kerül, egy ember csak két darabot vehet, az igénylők között sorsolással döntenek. Már a bejelentés pillanatában gyakorlatilag megközelíthetetlen lett a www.ahmettribute.com, amelyen keresztül az igényléseket el lehet juttatni.

Amint az várható volt, Plant, Page és Jones mellett Jason Bonham, az 1980-ban 32 évesen meghalt John Henry Bonham dobos fia lép színre a Led Zeppelin színeiben. A koncert további szereplői: Pete Townshend, a Who gitárosa, Bill Wyman és a Rhythm Kings, valamint a Foreigner együttes.

A banda 1968 és 1980 között uralta a rock-világot, a blues-ból, a rock and rollból, a folkból, sőt, keleti zenei elemekből szőtt, utánozhatatlan keverékű zenéjükkel. Kilenc stúdiólemezük ma már a műfaj klasszikusa, olyan dalokon nőttek fel zenész- és rajongó nemzedékek, mint a Dazed and Confused, a Whole Lotta Love, a Since I,ve Been Loving You, a Black Dog, a The Song Remains The Same, a Kashmir, az Achilles, Last Stand és mindenekelőtt a Stairway To Heaven, amely évtizedek óta vezeti a rádióban leggyakrabban lejátszott rock-dalok örökranglistáját. (A dal hatására jellemző, hogy Amerikában egy idő után a hangszerboltokból kitiltották azokat a gitárosokat, akik megvásárlandó hangszerüket a Stairway bevezető akkordjaival próbálták ki.)

Forrás: MTI