Elégedetlenkednek a Bella Tours ügyfelei

Több mint egy tucat ügyfél gyűlt össze hétfőn késő este a Bella Tours egyik budapesti irodájánál, mert a cég csődje miatt nem tudtak kiutazni Kos szigetére. Az elégedetlenkedőkre és az irodában dolgozó két emberre nyolc rendőr vigyázott, de intézkedniük n

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a Bella Tours Szalay utcai irodájához a cég jogi képviselője is kiment. Elmondása szerint a cégnek 120 milliós biztosítása van, amiből fedezni tudják az összes utas kárát. A jogász azzal nyugtatta a károsultakat, hogy a biztosítójukkal még hétfőn késő este felvették a kapcsolatot, és a károsultaknak 15-30 napon belül fizetnek. Az ügyvéd arra azonban nem tudott választ adni, hogy ha a cégvezetők tisztában voltak az iroda anyagi helyzetével, miért fogadtak el megrendeléseket és foglalásokat még hétfőn is.

Hétfőn 20 órakor indult volna a görögországi Kos szigetére az a körülbelül 70 magyar utas, akik a Bella Toursnál fizették be nyaralásukat. Az indulás előtt két órával volt a találkozó ferihegyi 2-es terminálon a cég képviselőjével. Az utasok ott tudták meg, hogy csődbe ment az utazási iroda.
Forrás: FH