Két hétig bolyongott étlen-szomjan az idős néni az erdőben

Két hétig bolyongott sérülten egy 76 éves amerikai asszony az oregoni hegyekben, míg rátaláltak. Az idős hölgy még augusztus 24-én indult vadászni férjével a Wallowa hegységben, Oregon állam keleti részén.

Terepjárójuk árokba borult, a nő csípője megsérült, férje csuklótörést szenvedett. Gyalog próbáltak hazavergődni. Eltévedtek, és hamarosan egymást is szem elől vesztették.

A 74 éves férfi nagy szerencséjére összetalálkozott egy kiránduló társasággal. Feleségét önkéntesek segítségével kezdték keresni a hatóságok. A hetven fős csapatból már szinte mindenki feladta a reményt, hogy valaha megtalálják élve.

Két hét múlva aztán végre rátaláltak. Egy rendőr bukkant rá, egy olyan területen, amelyet korábban már átkutattak. Helikopterrel azonnal kórházba szállították. A hatóságok szerint az asszony kiszáradt, állapota súlyos, de stabil. Egyelőre senki nem tudja, hogyan élte túl a kalandot a száraz, sivatagos vidéken, ahol éjszakánként augusztusban is kemény hideg van fagypont körüli hőmérséklettel.
Forrás: MTI