Korrupció ellenes telefonvonal Kínában

Korrupció ellenes telefonvonalat állított szolgálatba a francia tulajdonban lévő Carrefour üzletlánc kínai hálózata, miután mintegy húsz vezetőjét és beszállítóját őrizetbe vették Pekingben.

A Carrefour szupermarket-hálózat egy "forró drótot" állított szolgálatba, amelyet a beszállítók hívhatnak, ha az üzletlánc alkalmazottai kenőpénzeket kérnének tőlük - olvasható a Carrefour közleményében, amelyet a sina.com - Kína egyik legnépszerűbb portálján tett közzé.

A francia üzletlánc erősíteni szeretné a korrupció elleni harcot, és az alkalmazottak "munkájának színvonalát" is magasabb szintre kívánja emelni.

A Carrefour 1995 óta van jelen Kínában, jelenleg mintegy 100 áruházat üzemeltet az ázsiai országban, hálózatát évente 20-25 új egységgel bővíti.

Kínában a gazdaság minden területét behálózó korrupció jelenti az egyik legnagyobb problémát. Júniusban a Carrefour pekingi üzleténél megvesztegetéssel kapcsolatban összesen 22 embert tartóztattak le, közülük nyolcan az üzletlánc kínai vezetői voltak, akik a vállalat szerint jelenleg is őrizetben vannak.

Forrás: MTI