Fidesz: a galvániszap-ügyben is benne van a Nagymező utcai mélygarázs építője

A Fidesz szerint a budapesti Nagymező utcai mélygarázs építésére egy olyan cég kapott engedélyt, amely felelős a csepeli galvániszap-ügyben is, vagyis bűncselekményt követett el. Az ellenzékiek ezért azt várják a VI. kerület szocialista polgármesterétől,

Bizonyítható, hogy a csepeli galvánániszap, azaz az 1200 tonna veszélyes hulladék illegális elhelyezése miatt felelős cégek és a Nagymező utcai mélygarázs kivitelezője között tulajdonosi összefonódás van - állítja Illés Zoltán, a Fidesz VI. kerületi elnöke. Ezért azt várják Verók István szocialista polgármestertől, hogy bontsa fel a szerződést a céggel, mert annak tevékenysége kapcsán felmerül a bűncselekmény gyanúja - mondta a Független Hírügynökségnek Illés Zoltán.

A politikus a Nagymező utcai beruházás kapcsán több törvénytelenségről is beszélt. Az egyik ilyen, hogy nem mérték fel előzetesen a környező épületek állagát. A VI. kerület jegyzője tavaly úgy adta ki az építési engedélyeket, hogy az utcában álló fasor fővárosi védelem alatt áll. A fideszes politikus hozzátette: megdöbbentőnek tartja, hogy mindezek ellenére a terézvárosi önkormányzat hozzá kíván járulni a Nagymező utcai mélygarázs építéséhez, miközben eddig az MSZP-SZDSZ többség azt mondta, hogy nem fogja támogatni a beruházást.

A Független Hírügynökség megpróbálta megtudni a VI. kerület polgármesterének álláspontját is, ám a kísérletek egyelőre sikertelenek voltak.
Forrás: FH