Az élelmiszerbiztonságra hívja fel a figyelmet a Fidesz

A Fidesz véleménye szerint, bár egységesebbé vált a fogyasztóvédelem, ebből nem lett volna szabad kihagyni az élelmiszerbiztonságot. Ilyenre egész Európában nincs példa - hangsúlyozta Koszorús László, a fogyasztóvédelmi eseti bizottság fideszes alelnöke.

A politikus szerint az elmúlt időszakban számtalan intézkedéssel tette lehetetlenné a fogyasztóvédelmet a Gyurcsány-kormány. Ennek egyik eleme, hogy 1800 szakember került utcára, emiatt megritkultak az ellenőrzések és egymást érik a botrányok, mint például a dioxin-ügy.

A szombattól működő Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság megalakulásával egységesebbé vált a terület, de elfogadhatatlan, hogy az élelmiszerbiztonság kimaradt ebből - fogalmazott Koszorús László. A politikus szerint annak ellenére, hogy az új hatósághoz 26 embert felvesznek, nem fogják tudni ellátni feladataikat úgy, hogy a vásárlók biztonságban érezzék magukat.

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségből és a regionális felügyeletekből szombaton alakult meg a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Ígéretek szerint keményebb bírságra számíthatnak ezentúl azok a cégek, amelyek a fogyasztók széles körét károsítják meg, vagy ismétlődően teszik ezt.
Forrás: FH