Szentesen holnap 200 bogrács rotyog

Több mint kétszáz bográcsban rotyog majd a lecsó szombaton Szentesen az alföldi város hagyományos gasztronómiai fesztiválján, melyet immár hatodik alkalommal rendeznek meg.

Előzetesen 217-en jelentkeztek a fesztiválra, de bízunk benne, hogy a szép idő láttán még sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy megmutassák bográcsos főzőtudományukat - mondta az MTI-nek Mészáros Imréné szervező.

A fesztiválon ugyan vannak díjak, ám ezeket sorsolással döntik el, hiszen nincs olyan zsűri, amely képes lenne végigkóstolni ennyiféle ételt. A kezdeti években még kiválasztották a fesztivál legfinomabb lecsóját, most azonban a szervezők arra bíztatnak mindenkit, olyan ételt főzzön, amelyet szívesen megeszik.

Az indulónként tíz adag lecsó elkészítéshez szükséges paradicsomot, paprikát, hagymát és a tűzifát a rendezők biztosítják, a bográcsot és a titkos kellékeket azonban az amatőr és profi szakácsoknak kell magukkal hozniuk.

A fesztiválon ki-ki ízlésnek megfelelően rizzsel, tojással, tarhonyával készíti el a lecsót, házi kolbásszal vagy füstölt szalonnával ízesíti az ételt. A szervező szerint, aki maga is gyakorlott lecsófőző, az a fontos, hogy az étel elkészítéséhez minimális zsiradékot, lehetőleg olajt használjunk. A jó lecsó titka, hogy fris
Forrás: MTI