Ezüstös Egyetem

Az Oktatási- és Kulturális Minisztérium idén első alkalommal meghirdetett Felsőoktatási Minőségi Díj pályázatán ezüst fokozatot nyert a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara, a helyezést különösen értékessé teszi, hogy első díj kiadására nem került sor

Kocziszky György beszámolt arról, hogy Felsőoktatási Minőségi Díjjal évente azon intézmények, karok munkáját ismerik el, amelyek eredményesen alkalmazzák a minőségirányítási rendszert.

Az idén tavasszal meghirdetett első pályázat feltételei között szerepelt a stratégiai jellegű minőségfejlesztés gyakorlatának alkalmazása, az Európai Minőségi Díj követelményrendszerének való megfelelés, a belső és külső ügyfelek megelégedettségének folyamatos mérése, illetve az egymástól való tanulás módszereinek alkalmazása és a folyamatos belső önértékelés végrehajtása - részletezte.

A májusi határidőre 17 pályázat érkezett be, amelyből kilencet felsőoktatási intézmény szervezeti egysége - köztük a miskolci Gazdaságtudományi Kar - nyújtott be. A minőségfejlesztés terén elért eredményeket tanúsító oklevelet az egyetem tanévnyitó ünnepségén veszi át a kar vezetése.
Forrás: MTI