Autófóliázó Nemzetközi Kupa

Egy autó hátsó ablaküvegét kell fóliával bevonniuk az idei délkelet-európai autófóliázó verseny résztvevőinek az elődöntőn, amelyet Balatonkenesén tartanak.

A verseny egy kétnapos szakmai konferencia záró rendezvénye lesz októberben, amelyen hét ország képviselteti magát, összesen 180 fővel, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Magyarország, Románia, Szerbia és Szlovénia.

Gál Péter, az Európai Üveg-fólia Szövetség (EWFA) igazgatóságának tagja az MTI-nek elmondta: a hátsó szélvédő fóliázása a legnehezebb, mert az íves, domború háromdimenziós felületre sík fóliát kell felvinni. Minden versenyzőnek adott idő áll a munka befejezésére. A zsűri az értékeléskor azt figyeli többek között, hogy nem került-e por, hajszál, vagy egyéb szennyeződés a fólia és az üveg közé, valamint a vizuális átláthatóságot, az élek vágását.

Az elődöntő első hat helyezettje kerül a döntőbe, amelyen egy másik autótípus hátsó szélvédőjét, valamint egy oldalablakot is be kell fóliázni.

A verseny legjobbjai a novemberben Németországban megrendezendő európai döntőn képviselhetik országukat.

Magyarországon és Európában is negyedik alkalommal rendezik meg az autófóliázó versenyt. A magyar résztvevők általában döntős helyen végeznek, 2003-ban az európai versenyen másodikak lettek - tette hozzá Gál Péter.
Forrás: MTI