Idegenforgalmi világkongresszus Budapesten

A világ egyik legnagyobb idegenforgalmi szervezete, a Skal International 2009-ben a magyar fővárosban rendezi meg világkongresszusát - jelentette be George Paldi, a szervezet egyik magyar származású vezetője az örömhírt egy csütörtökön délelőtt rendezett

A Skal International civil szakmai szervezet, amely a világ 90 országában van jelen. Elsődleges feladatuk a rendszeres szakmai eszmecserén túl a turizmus minőségének emelése világszerte; ennek érdekében szabványokat dolgoznak ki, és ezért díjakat is osztanak a legjobbaknak. Fontos teendőjüknek tekintik a környezetvédelmet is.

A Skal International budapesti 2009-es világkongresszusára ezernél is több turisztikai tekintély illetve családtagjaik érkeznek majd a magyar fővárosba. Az igazi szakmai haszon abban rejlik, hogy ahol ilyen találkozót tartanak, ott utána többnyire megélénkül a beutazó turizmus.

A szervezet tekintélyét jelzi, hogy a csütörtöki ebéden részt vett Róna Iván és Niklai Ákos,a Magyar Turizmus Zrt. igazgatója, illetve igazgatótanácsának elnöke, Kopócsy Andrea, a Magyar Szállodaszövetség elnöke, a Magyarországon dolgozó nemzeti idegenforgalmi képviseletek vezetői, diplomaták, több budapesti ötcsillagos szálloda igazgatója és számos más magyar, valamint az eseményre ideérkező külföldi idegenforgalmi vezető szakember.
Forrás: MTI