Angol ciki: a Stonehange és az Eiffel-torony uncsi

A brit turisták alaposan lefitymálták a legfelkapottabb turistahelyeket egy felmérésben, amelynek eredményét pénteken hozták nyilvánosságra. Eszerint a leginkább csalódáskeltő látnivalók listáját brit földön a Stonehenge, külföldön pedig a párizsi Eiffel-

A legcsalódáskeltőbb külföldi néznivalók 10-es listáján az Eiffelt-torony után a párizsi Louvre múzeum, majd a New York-i Times Square következik. Aztán a Barcelona bevásárlóutcája, a Las Ramblas, jön, majd a New York-i Szabadságszobor, a római Spanyollépcső, a washingtoni Fehér Ház, az egyiptomi piramisok, a berlini Brandenburgi kapu és a pisai Ferde torony.

A britek szerint a világ legismertebb látnivalói Jordániában a petrai sziklatemplom, a velencei Canale Grande, a kenyai Maszáj Mara nemzeti park, a sydney-i kikötő hídja, a tajvani Taroko-szoros, az ausztráliai Kings-kanyon, a törökországi kappadókiai barlangok, a perui és bolíviai Titicaca tó, a nyugat-ausztráliai Broome tengerpartja, a Cable Beach és a svájci Jungfrau-nyergi vasút.
Forrás: FH