Bojkott az Auchan ellen

Bojkottot hirdet a Morvai Krisztina vezette Civil Jogász Bizottság a francia áruházlánc, az Auchan ellen. Véleményük szerint ugyanis diszkriminatív az az eljárás, hogy az áruház emberei mindenkinek a táskáját átvizsgálják, aki nem vásárolt.

Az őszi zavargásokat is elemző Civil Jogász Bizottság (CJB) arra törekszik, hogy tudatosítsa az emberekben saját jogaikat, ezért egy "nemzeti érzelmű és korszerű gondolkodású" jogvédő alapítvánnyá alakulnak át - mondta el a Független Hírügynökségnek Morvai Krisztina, a bizottság egyik vezetője.

Mint mondta: elindították a "Szabadon a pénzzel" mozgalmat, melynek első lépése, hogy bojkottot hirdetnek a hazánkban is egyre terjeszkedő francia áruházlánc, az Auchan ellen. Ott ugyanis az a gyakorlat, hogy mindenkinek a táskáját átvizsgálják, aki vásárlás nélkül távozna. Morvai Krisztina szerint ez súlyosan diszkriminatív, hiszen minden gyanú nélkül sértik meg az emberek magánszféráját. Ráadásul úgy, hogy az áruház be van kamerázva és a termékekben is csipogó van, tehát a lopást így tudják szűrni.

A CJB elnöke közölte, hogy terveik szerint a bojkottnak addig kellene tartania, míg az Auchan vezetősége bocsánatot nem kér az így megsértett emberektől és meg nem szünteti ezt a gyakorlatot.

Morvai Krisztina elmondta azt is, hogy a felhíváson túl az ombudsmanhoz is fordulnak, hogy vizsgálja ki az esetet és készítsen ajánlást az Auchan és a hasonlóan működő profit érdekeltségű cégek ellen.
Forrás: FH