Önkéntes családsegítőket toboroznak

Önkéntes tanárokat, szülőket toboroz az Otthon Segítünk Alapítvány, akik kisgyerekes családoknak nyújthatnának ingyenes segítséget országszerte - számolt be az RTL Klub Híradója. Az alapítvány évente 100-150 családnak segít a gyereknevelésben, de azt mond

Az Otthon Segítünk Alapítvány egy kisfilmmel toboroz önkénteseket, a hónap végéig. Vezetőjük szerint évente több száz családnak kellene tanács tapasztalt szülőktől. Nagyon sok 2-3-as iker van, ahol a testvérek féltékenyek egymásra, és kell a segítség, hogy az anyuka a nagyobbal tudjon lenni, vagy ha éppen beteg a gyerek - mondta Benkő Ágota, az alapítvány igazgatója.

Az anyukák szerint az is probléma, hogyha a gyes mellett dolgozni szeretnének, akkor hosszabb időre nincs hova tenni a kicsit. A szociális tárca szerint erre három éven belül lesz megoldás. A 3 éves kor alatti gyermekek 8 százalékának van lehetősége bölcsődei elhelyezésre. Európai Uniós elvárás is, hogy ezt bővítsük, 30 százalékot kellene elérni 2010-re - mondta Forgó Györgyné, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára.