Infoképzés politikusoknak

Az MDF kezdeményezésére kétnapos informatikai képzésen vesz részt az öt parlamenti párt 2-2 képviselője csütörtöktől. A képzés mottója: az információs társadalom mindenki számára elérhető kell, hogy legyen! Az MDF azt javasolja, hogy a jövőben az országgy

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) azt szeretné, ha az információs társadalom a jövőben nem csak egy szűk réteg számára lenne ismert fogalom - ezt a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese mondta el a Független Hírügynökségnek. Pettkó András hozzátette: az informatika a mindennapi élet részévé vált, amiért a képviselőknek tenniük is kell valamit.

Ezért az MDF kezdeményezésére az öt parlamenti párt 2-2 képviselője ül ismét iskolapadba, hogy különféle irodai alkalmazások, így a táblázatkezelő és a szövegszerkesztő programok használatát tanítsák meg nekik. Az országgyűlési képviselők akciójukkal szeretnék felhívni a figyelmet a számítógép mindennapi használatának fontosságára és a digitális írás-olvasás szerepére.

Az ellenzéki párt azt is szeretné elérni, hogy a hatékonyság javítása érdekében, az országgyűlési indítványokat digitális aláírásukkal is lássák el a képviselők, mielőtt azt előterjesztenék - tette hozzá Pettkó András.
Forrás: Független Hrügynökség