Az EU-biztos biztos a Nabucco-ban és bennünk

Az Európai Unió összes tagállama, benne Magyarország is elkötelezetten támogatja a Nabucco gázvezeték megépítését - fejtette ki Andris Piebalgs energiaügyi biztos az Európai Parlament keddi nyilvános energiaügyi meghallgatásán.

Az MSZP európai parlamenti delegációjának az MTI brüsszeli irodájához eljuttatott tájékoztatása szerint a biztos az említett fórumon egy lengyel liberális EP-képviselőnek válaszolt, aki rákérdezett a magyar kormány álláspontjára.

Az ülést követően Tabajdi Csaba (MSZP), az EU-orosz interparlamentáris delegáció tagja elmondta: a Nabucco vezeték közös uniós érdek, és az Európai Unió és a tagállamok közös feladata a jövőben, hogy biztosítsák a vezeték üzemeltetéséhez szükséges gáz forrását és elősegítsék a befektetők részvételét a projektben.

Harangozó Gábor (MSZP), az EU-ukrán interparlamentáris delegáció tagja a tájékoztatás szerint elmondta, hogy véget kell vetni a belpolitikai indíttatású vádaskodásoknak. A Nabucco és a Kék Áramlat mesterséges szembeállítása felesleges és kontraproduktív - áll a közleményben.
Forrás: MTI