Deneuve, Binoche és Nolte a Francia Filmnapok vásznán

Április 16-és 25-e között tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Francia Filmnapokat. Szegeden, Pécsett, Miskolcon és Debrecenben 16-án, Győrben 17-én, Debrecenben 18-án indul a rendezvénysorozat.

A fővárosi Corvin moziban április 19-és 22-e között nézheti meg a közönség a francia filmtermés legjavát. A Francia Filmnapok sajtóreferense a Független Hírügynökségnek elmondta, idén nyolc alkotást mutatnak be a rendezvénysorozat keretében. Tamás Dorka hozzátette, az idei válogatásban zömmel olyan alkotásokat mutatnak be premier előtt a közönségnek, melyekben külföldi filmsztárok is feltűnnek.

Catherine Deneuve, a Kék papagáj című drámában látható. A 10 nap szeptemberben című filmben Juliette Binoche mellett, John Torturro, Tom Riley és Nick Nolte alakítják a főbb szerepeket. Daniel Auteuil két filmben is szerepel. A Topmodell a barátnőm című vígjátékban egy milliárdost alakít, filmbéli felesége Kristin Scott Thomas. A Zűrös páros című akció-vígjátékban a francia filmcsillag egy botcsinálta ügynök bőrébe bújik. Ebben a filmben John Cleese is szerepet vállalt.

Az Örökmozgó mozi a Francia Filmnapok alkalmából Daniel Auteuil sorozatot szervez.
Egy másik retrospektív programmal is kiegészül a Francia Filmnapok. Otar Iosseliani legutóbbi filmje, az Őszi kertek című vígjátéka mellett, a rendező korábbi alkotásait vetítik ezekben a napokban a Szindbád moziban.

A Francia Filmnapokról bővebb információ a www.franciafilmnapok.hu oldalon olvasható.
Forrás: Független Hírügynökség