513 embert rúgnak ki a Rókusból

513 dolgozót bocsátanak el a budapesti Szent Rókus Kórházból. Erről sürgősséggel döntött pénteken a tulajdonos Pest megyei közgyűlés.

Az eddig 562 aktív és 65 krónikus ággyal működő kórházban április 1-től csak 300 krónikus ágy lesz majd, vagyis a jövőben nem vehet fel aktívnak minősülő betegeket, mivel az ő ellátásukat nem finanszírozza az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

A Pest megyei közgyűlés pénteken sürgősséggel döntött az új struktúrához szükséges létszámról. Ennek értelmében az eddigi 1060 dolgozóból 513-at bocsátanak el. A szakszervezettel már megkezdődött az egyeztetés, ennek lezárulása után dől el, hogy az elbocsátások pontosan kiket érintenek majd és milyen ütemben kerül rájuk sor - mondta el a Független Hírügynökségnek Kempf Károly Ignác, a Pest megyei önkormányzat sajtószóvivője.

A közgyűlés vezetése pénteken közleményben szögezte le, hogy nem ért egyet a Szent Rókus Kórház aktív ágyainak megszűntetésével. "Az elbocsátásokért és az egészségügyi ellátás színvonalcsökkentésért minden felelősség Molnár Lajost, Gyurcsány Ferencet és a kórházbezárásokat, leépítéseket kierőszakoló MSZP-SZDSZ kormányt terheli" - fogalmaz a közlemény.
Forrás: Független Hírügynökség