Chávez hazakergetné a politikai hulla Busht, a gringót

Miközben George Bush amerikai elnök dél-amerikai körútjának következő állomására, Uruguayba érkezett, a szomszédos Argentína fővárosában, Buenos Airesban pénteken Hugo Chávez venezuelai államfő politikai hullának és bolondnak nevezte az amerikai vezetőt.

Chávez egy nagygyűlés mintegy 35 ezres hallgatósága előtt azt hangoztatta, hogy Bush "lihegése a halott politikusok sóhaját idézik". Chávez szerint Bushból nem sokára már csak por marad.

A venezuelai államfő már megérkezése után Buenos Airesbe, azonnal kirohanást intézett az amerikai elnök ellen, miután leszállt a repülőgépről közölte: ha Bush most ott teremne a szeme előtt, azt mondaná neki "gringó, takarodj haza".

S még néhány "aranyköpés" a szabadszájú Cháveztől:

"Bush megérdemli a képmutatás aranyérmét: kicsit későn jutott eszébe Latin-Amerikával törődni"

"Most fedezi fel hogy szegénység van, ennyi év után, mely egészen pontosan az imperializmusnak köszönhető? Gringo go home, semmi keresnivalód sincs itt!"

"Az egyesülés volt az, amit a haza atyjai, Simon Bolivar és Jose de San Martín adtak az országnak. Aamit Washingtonból hoztak, az az imperialista uralom kihangsúlyozása, elnyomás, valamint a 19. és 20. század kormányainak kritizálása."

"Bush 600 milliárd dollárt költött csak fegyverekre. Ha szociális igazságszolgáltatást akar, hát vonja ki a csapatokat Irakból" - utalva Bush 75 milliárdos segélyprogramjára, melyről még megjegyezte: "összetekerheti és tudja hova dughatja"
Forrás: MTI