Nemzetközi húzónevek is versenyeznek a dalfesztiválon

A Darkness nevű glamrock-banda volt énekese és az East 17 fiúbanda egykori frontembere is benevezett az idei Eurovíziós Dalversenyre - közölték a szervezők szerdán.

A brit színekben induló Justin Hawkins és Brian Harvey azt remélik, hogy a selejtezőkön jól szerepelnek, és valamelyikük képviselheti országukat a májusi döntőben. Hawkins tavaly hagyta ott a Darkness-t és vonult be elvonóra, miután bevallotta: 150 ezer fontot, vagyis körülbelül 57 millió forint költött kokainra.

Brian Harvey a 90-es években aratta sikereit az East 17-nel, a fiúcsapat 16-szor került be a brit slágerlista első húsz helyezettje közé, de 1997-ben Harvey-t kitették a bandából, miután rászokott az extasy tablettára. Később súlyos depresszióba esett, és 2005-ben éppenhogy túlélt egy balesetet az énekes.

Hawkins és Harvey mellett egyébként még három brit indul az eurovíziós selejtezőkben. Idén a finnországi Helsinkiben rendezik az Eurovíziós Dalfesztivált, miután tavaly a finn keményrock-banda, a Lordi nyerte meg a versenyt. Az idei dalfesztiválon Magyarországot Rúzsa Magdolna képviseli.
Forrás: Független Hírügynökség