Három gimnázium miatt tüntettek Budapesten

Mintegy háromszázan vettek részt a Bródy Imre Gimnázium, a Szőnyi István Általános Iskola és az Árpád Fejedelem Általános Iskola közös tüntetésén, amelyet az iskolák átszervezése ellen rendeztek kedden Budapesten.

Az iskola egy hete kapta kézhez az önkormányzat levelét, amelyben arról értesítették őket, hogy "racionalizálják" a sport és művészeti speciális osztályokkal is foglalkozó gimnáziumot. A szülők szervezte tüntetést éppen akkorra időzítették az önkormányzat elé, amikor az épületben az oktatási bizottság tárgyalt az iskolák sorsáról. Némethné Szász Ildikó, a Szőnyi István Általános Iskola alsó tagozatos tanítónője a közös tüntetésen elmondta, hogy a 330 tanulót foglalkoztató körzeti iskola alsó tagozatát szintén racionalizálás miatt akarja az önkormányzat átszervezni. "A mi iskolánk főként diszlexiás és diszgráfiás gyerekekkel foglalkozik, ezzel a döntéssel egyáltalán nem a gyerekek érdekeit nézik, hanem csak a pénzt, amit meg akarnak spórolni" - mondta a tanítónő.

Az Árpád Fejedelem Általános Iskola egyik tanára, aki a nevét nem vállalta, az MTI-nek elmondta, hogy az iskola 500 főt tanít mintegy 70 tanár segítségével, és most ezeket a tanulókat két másik, szintén a kerületben lévő iskola között akarják szétosztani.

Forrás: MTI