A Volkswagen leutánozza a MINI-t?

A Volkswagen egy olyan különleges kisautót szeretne árusítani, amilyet jelenleg semmilyen más konkurense nem kínál.

A német AutoBild értesülései szerint a Volkswagen egy kiskategóriás élményautót tervez piacra dobni, amellyel a MINI-t szeretnék megszorongatni. A kocsi különlegesebb lenne, mint bármelyik vetélytársa, ugyanis farmotoros lenne és hátsókerék-hajtású. Manapság ez igencsak ritka kombináció, hiszen a Porsche 911-esen kívül nem sok autó alkalmazza ezt a megoldást; manapság a modern szuper sportkocsik is inkább középmotorosak. A VW-nél azonban vannak hagyományai ennek az elrendezésnek, gondoljunk csak a Bogárra, ami annak idején világcéget csinált a német márkából.

A motorokról és egyéb részletekről egyelőre nem sokat tudni, de a vezetési élmény ennél az autónál elsődleges fontosságú lesz - írja az A5.hu.

Az autóval a VW egy új kategóriát szeretne létrehozni, méghozzá az ultra-sportos olcsó kompakt autóét. Nemrégiben a VW elnöke, Martin Winterkorn kifejtette a márka jövőre vonatkozó terveit, miszerint szeretnék betölteni a piaci réseket, tehát új, speciális modellekkel új piaci szegmenseket szeretnének alkotni a közeljövőben. Az ok egyszerű: az extra igények kielégítésén lehet a legtöbbet keresni. Lehet, hogy nem is olyan soká a Volkswagenre nem csak tömeggyártóként, hanem különleges igényeket kielégítő modellek exkluzív márkájaként is gondolhatunk majd?