Élő Föld megakoncert

Ismét egy, az egész világot megmozgató, többhelyszínes megakoncertre készülnek ezen a nyáron. Az Élő Föld megakoncert a klímaváltozásra és a környezetvédelem fontosságára akarja felhívni az egész bolygó lakosságának figyelmét.

tervet csütörtök este jelentette be Los Angelesben Al Gore, volt amerikai alelnök, a rendezvény egyik szervezője. A környezetvédőként is közismert politikus "Kellemetlen igazság" című dokumentumfilmjét egyébként idén Oscar-díjra is jelölték. Az alkotás természetesen az éghajlat-változással és a környezetvédelemmel foglalkozik.

A 7/7/07-program, ahogy Gore szintén emlegette a koncertet, a tervek szerint egész nap tartana és a világ minél több vidékén szeretnék megrendezni, mindenütt az ottani leghíresebb előadók részvételével. A bejelentéskor 25 pop- és rockegyüttes illetve -előadó részvétele már bizonyos volt, de a szervezők szeretnék, ha összesen száznál is többen lennének.

A tervek szerint amerikai és európai színpadokon biztos, hogy fellép majd többek között a Red Hot Chili Peppers, a Duran Duran, Lenny Kravitz, Bon Jovi és még sokan. A bevételeket természetesen a környezet védelmére kívánják fordítani, de azt még nem határozták meg pontosan, hogy miként.
Forrás: Független Hírügynökség