Édesebb az életnél

"Az élet nem olyan édes mint ez!" - e felkiáltással ajándékozott csokoládés pancsolást egy japán nő kedvesének Valentin-napra a Tokiótól északra fekvő Hakone fürdőjében.

Ám a különleges szolgáltatást nem csak a szerelmeseknek szánták, a család többi tagja, a nagymama és a gyerekek is lubickolhat a csokihabokban. Persze nem valami tömény masszára kell gondolni: a helyi szokás szerint a kakaóval és illatos fürdősókkal vegyített vízbe a személyzet naponta kétszer önt krémcsokoládét, s a fürdőzők azt magukra kenik vagy lenyalogatják.

Az aztékok a csokoládét afrodiziákumnak, szerelmi ajzószernek tartották, később az Európába került édesség gyorsan vágyakat gerjesztő ajándékká vált. Így Bálint-napkor nem véletlenül dönt csúcsokat a csokoládéforgalom.

A modern kutatások szerint a csokoládé segít felszabadítani a szervezet "öröm hormonjait", s ez hasonlatos a szerelem érzéséhez.

A japán vállalkozás választéka egyébként nem merül ki a csokifüggők kiszolgálásában: élményfürdői között például bor- és kávéfürdő is található.
Forrás: MTI