Idősebb nőt keresnek a férfiak

Indiai kutatók szerint egyre gyakrabban fordul elő, hogy a férfiak maguknál idősebb hölgyet választanak párjuknak. Mindez nem meglepő, hiszen számtalan előnyt jelent egy kapcsolatnak.

A nők szerepe a kapcsolatban vagy házasságban gyökeresen eltérő volt 100 évvel ezelőtt, mint napjainkban, adta hírül az 123.hu. A női egyenjogúság előretörése egy érdekes fejleményt hozott magával: egyre több férfi választ magának idősebb nőt.

Indiai kutatók, Dr. Deepak Raheja és Dr. Vikram Sharma szerint ez teljesen természetes. Ha a nőt már nem lehet teljesen alárendeltnek tekinteni, ha a kapcsolatnak a kiegyensúlyozott viszonyon kell alapulnia, akkor ezt könnyebb egy idősebb, tapasztaltabb nővel megvalósítani.

Egy idősebb nő ugyanis jobban tudja mit vár a kapcsolattól, tapasztalatából adódóan könnyebben kezeli párja egóját, tudja hogyan lehet életben tartani a szenvedély hevét és egy egészséges együttélést kialakítani. Emellett a mai, idősebb nők már kevésbé hagyományőrzők, hajlandóak új dolgokat kipróbálni, ügyelnek fiatalos külsejük megőrzésére, és ami talán a legfontosabb: dolgoznak és anyagilag függetlenek.