Elszámoltatják Szilvásy-t és Bajnait

Szerdán megtartotta alakuló ülését az "Új Magyarország Fejlesztési Terv végrehajtását felügyelő eseti bizottság". A 12 fős testület következő ülésén a tervek szerint meghallgatja Szilvásy György kancelláriaminisztert és Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai k


Az uniós pénzek felhasználását ellenőrző testület létrehozására először a miniszterelnök tett javaslatot tavaly november 22 -én, az önkormányzati vezetőkkel tartott tanácskozáson, a Parlamentnek a Fidesz és a KDNP nyújtotta be a javaslatot és vegül december 6-án szavazta meg az Országgyűlés.

A bizottság elnöke Pelczné Gál Ildikó (Fidesz), alelnökei pedig Baráth Etele (MSZP) és Eörsi Mátyás (SZDSZ). A tervek szerint ez a bizottság biztosítja az országgyűlési ellenőrzést a fejlesztéspolitikai források felhasználása felett. A testületet öt MSZP -s, négy fideszes, egy kereszténydemokrata, egy szabad demokrata és ugyancsak egy demokrata fórumos képviselő alkotja. A bizottság munkája 2010. április 30 -ig tart.

Az alakuló ülésen Latorczai János (KDNP) javasolta, hogy a testület következő - február 20-i - ülésén hallgassák meg Szilvásy György kancelláriaminisztert és Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztost.
Forrás: MTI