2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hasznos tudnivalók a létra biztonságos használatáról

A létra tipikusan olyan eszköz, amit nap mint nap használunk annak érdekében, hogy elérjünk egy magasan lévő tárgyat vagy helyet például akkor, amikor takarítunk, a szekrény tetején keresünk valamit vagy ereszt tisztítunk.
2023. május 13. szombat 16:44 - HírExtra

Csak ritkán gondolunk bele, hogy mennyire veszélyes, ha méterekkel a talajszint felett vagyunk, és ott próbálunk meg elvégezni egy feladatot. Először is nagyon fontos, hogy a megfelelő kialakítású létrákat használjuk, mint amilyenek az Állványbázis.hu létra kínálatában is megtalálhatók. 

Ez azonban nem elég, sok más dologra is oda kell figyelnünk annak érdekében, hogy a létra használata 100%-ban biztonságos legyen. Nézzük, hogy mik ezek!

Ellenőrizd a létra állapotát!

Az első és egyik legfontosabb dolog, hogy mielőtt ráállsz a létrára, minden esetben ellenőrizd le az állapotát! Különösen igaz ez akkor, hogy sokáig a műhelyben vagy a garázsban porosodik, és már vagy ezer éve használtad utoljára. Alaposan nézd meg a létra fokait, csatlakozásait, és ne feledkezz meg a talprészének átvizsgálásáról se!

Helyezd el megfelelően a létrát!

Nemcsak a létra minősége, állapota számít, hanem az is, hogy pontosan hova és hogyan helyezed el, mielőtt használni kezdenéd. Minden esetben olyan helyre tedd, ami kellőképpen stabil és egyenes, vagyis ahol nem tud elmozdulni vagy elbillenni!

Használd a megfelelő cipőt!

Csak keveseknek jut eszébe azon gondolkodni, hogy milyen cipő lenne a legalkalmasabb arra, hogy felmásszanak benne a létrára. Általában az emberek abban a lábbeliben használják a létrájukat, ami éppen rajtuk van, még akkor is, ha az történetesen egy papucs. Ez azonban nagy hiba, ugyanis nagyon fontos, hogy olyan cipő legyen rajtunk, ami zárt és ami csúszásmentes talppal rendelkezik. 

Kapaszkodj!

Itt még nincs vége, ugyanis az is rengeteget számít, hogy kapaszkodunk-e vagy sem. Nagy merészség egyik kezünkkel sem fogni a létrát, ez esetben ugyanis mindenképp esés lesz a vége, ha véletlenül megcsúszik a lábunk.

Ne vigyél túl nagy terhet!

Sok esetben azért használunk létrát, hogy valamit felvigyünk vagy lehozzunk a segítségével. Ilyenkor nagyon fontos, hogy csak mértékkel cipekedjünk, és soha ne vigyünk túl nagy terhet! Ha ugyanis így teszünk, akkor könnyen elbillenhet az egyensúlyunk, annak pedig csúnya esés lehet a vége.

Mindig csak egy fokot lépj!

Könnyen előfordulhat, hogy sietsz, és mivel hamar túl akarsz esni a feladaton, ezért úgy gondolod, hogy több fokot lépsz felfelé vagy lefelé a létrán. Ezt azonban nem javasoljuk, ugyanis ezzel többszörösére nő a baleset veszélye.

Láthatod, hogy a megfelelő létra kiválasztásán túl jó pár dolog van, amit szem előtt kell tartanod ahhoz, hogy megóvd magad a balesetektől. Fogadd meg a tanácsainkat, és mindig legyél nagyon óvatos, hogy problémamentes legyen a létrahasználat!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását