2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hogyan válaszd ki a számos fazon közül a tökéletes eljegyzési gyűrűt?

Az eljegyzési gyűrű a legfontosabb ékszer egy pár életében, hiszen ezzel nyilvánítja ki a vőlegény a szándékát, azaz hogy a párjával szeretné leélni az életét.
2023. május 11. csütörtök 16:28 - HírExtra

Számos fazonban és színben készülnek a lánykéréshez szükséges ékszerek, így hát a döntés és választás nem könnyű. Ebben a cikkben azonban segítünk eligazodni a különböző típusú eljegyzési gyűrűk útvesztőjében.

Milyen típusú eljegyzési gyűrűk léteznek?

Ha nem tudsz dönteni, hogy melyik típust válaszd kedvesed számára, akkor érdemes szétnézni az Ékszerpalota eljegyzési gyűrű kínálatában, ahol rendkívül széles választékot találsz.

A klasszikus eljegyzési gyűrű általában egyköves, aminek az alapanyaga arany. A sárgaarany mellett manapság nagyon népszerűek a fehér- és rozéaranyból készült modellek vagy a kombinációjuk. A solitaire gyűrű egyszerűen elegáns, a benne lévő ékkő lehet gyémánt vagy más egyéb drágakő vagy féldrágakő.

Ugyancsak nagy népszerűségnek örvend a többköves gyűrű. E modell esetében jellemző, hogy a hangsúlyosabb drágakövet körülöleli több kisebb kő. Ez a típusú ékszer ugyancsak kedvelt a menyasszonyok körében.

A klasszikus gyémánt gyűrű fazon

A legtöbb mennyasszony a klasszikus gyémánt gyűrű fazont szeretné eljegyzési gyűrűnek. Az alapanyagát tekintve igen változatos lehet, azonban a legnépszerűbb a fehérarany. Ha a népszerűséget tekintjük, akkor a többköves variációk keresettebbek, mint az egy kővel díszített modellek.

Az eljegyzési gyűrűk tradicionálisan gyémánttal készülnek, mert ez a drágakő a legkeményebb, az évek során sem veszít fényéből és nem kopik, tehát tökéletes szimbóluma a stabil és életre szóló kapcsolatnak. A klasszikus színtelen gyémánt fényét tökéletesen kiemeli a fehér-, sárga- és rozéarany egyaránt. Ha azonban színes kőre esik a választásunk, akkor döntsünk inkább a fehérarany mellett.

Kék színű ékkő harmonikusan mutat továbbá rozéarannyal kombinálva is, zöld és sárga árnyalatú drágakövek pedig sárgaarannyal.

Izgalmas fazont keresel?

Nagyon mutatós és látványos a sok apró kis gyémántot tartalmazó eljegyzési gyűrű. A központi kő lehet akár színes is, mint például zafír vagy smaragd. Vagány menyasszonyok körében biztosan nagy sikert arat.

Az utóbbi idők legdivatosabb fazonja Band Ring névre hallgat. A modell jellegzetessége, hogy körbe köves ékszer. A vékony karikát apró gyémántok borítják körben, akár a gyűrű teljes szélességében vagy egy sorban középen. Ez utóbbi kialakítás szolidabb és elegánsabb hatást kelt. Ne feledd, a kevesebb néha több elv az eljegyzési gyűrűk körében is érvényes!

Ez a típusú eljegyzési gyűrű még karikagyűrűnek is tökéletes, sok menyasszony választ magának ilyen típust. Sőt születésnapi ajándékként is garantáltan sikert arat.

A trend az eljegyzési gyűrűket tekintve is változatos, ezért biztosan megtalálja mindenki azt a fazont, amelyik a legközelebb áll az egyéniségéhez. Ha nem vagy benne biztos, hogy melyik típusú gyűrű lenne ideális a kedvesed számára, akkor segít az Ékszerpalota, hogy megtaláld a tökéletes eljegyzési gyűrűt.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását