2024. április 26. - Ervin
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

"A kormány hagyja békén a védőnőket!"

A kormány a védőnői rendszer erőszakos államosításával és az átvezényléssel tönkreteszi a világhírűnek számító ellátást! - írja Szabó Tímea Facebook posztjában.
2023. április 20. csütörtök 10:10 - HírExtra

Szabó Tímea posztja:

"A kormány az ápolók és az orvosok után most egy újabb törvénymódosítással a védőnőket is erőszakkal át akarja vezényelni az ország különböző pontjaira, továbbá a védőnői érdekszervezetek határozott kérése ellenére el akarja venni a védőnői hálózatot az önkormányzatoktól, és állami felügyelet, illetve a központi kórházak irányítása alá kényszeríteni azt.

A Párbeszéd – ZÖLDEK-kel követeljük, hogy a kormány álljon el az erőszakos államosítástól, különben további szakemberek távozhatnak tömegesen a terhes nőket és kismamákat segítő szolgáltatásból!

Tegnap a parlament Népjóléti bizottságának Fidesz-KDNP-s képviselői nem adtak szót Devecser polgármesterének, Ferenczi Gábornak, aki 60 más településsel együtt kezdeményezte, hogy a védőnői hálózatot ne vegyék el erőszakkal az önkormányzatoktól. Kovács Sándor fideszes bizottsági tag szerint ez rendben van, mert szerinte a „demokrácia a többség uralma” a kisebbség felett.

Elképesztő, hogy mennyire alantas és megint az '50-es éveket idéző módszerekkel hallgattatja el a Fidesz az emberek által megválasztott szereplőket, szakmai szervezeteket és érintetteket csak azért, hogy leplezzék kormányzóképtelenségüket.

Orbánék az erőszakos központosítással és a kormány alá kényszerítéssel már az oktatást is tönkretették, most ugyanerre készülnek a világszerte is unikumként működő védőnői rendszerrel. Mindezt csak azért teszik, mert a súlyosan alulfinanszírozott ágazatra és az alufizetett szakemberekre nem hajlandó több pénzt adni a kormány.

Orbán éppen most akarja újra megemelni a miniszterek bérét és az egyháznál dolgozók juttatását, csak éppen az ápolókra, a pedagógusokra, a védőnőkre, a szociális dolgozókra nem jut megint plusz forrás. Ha a kormány folytatja ezt a tervét, még több védőnő lép ki a rendszerből, még nagyobb lesz a hiány, és még több terhes nő és csecsemőjüket nevelő anya kerül nehezebb helyzetbe.

A Párbeszéd – ZÖLDEK-kel követeljük, hogy a kormány hagyja békén a védőnői hálózatot, és álljon el az erőszakos központosítási tervértől, és nem utolsósorban hallgasson a védőnői szakmai szervezetekre, amelyek mind ellenzik ezt a lépést!"

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását