Minden konyhának alapvető feladata, az elkészült, de el nem fogyasztott étel tárolására gondot fordítani. Ezt alapvetően különböző hűtési lehetőségekkel ellátott gépek segítségével oldják meg a háztartásokban. A vendéglátóiparban még fokozottabban be kell tartani az ételek hűtésének a biztosítását, hiszen sokkal több ember étkeztetéséért felelnek.
Azonban nem csak az elkészített ételek hanem az ahhoz szükséges alapanyagok frissességét is tudni kell biztosítani úgy, hogy közben a HACCP irányelveinek is megfeleljenek. A HACCP nem más mint a legmagasabb élelmiszer higiéniai követelmények rendszere. Ha egy háztartásban egy hűtőt találunk, az megfelel a kihívásoknak, míg egy vendéglátó egység konyhájában jóval komolyabb megoldások szükségesek a hűtés területén.
Melyek a legmegfelelőbb hűtővitrinek?
A legmegfelelőbbek azok a gépek amelyek kiváló minőségű alkatrészekből készültek, hatékony hűtési teljesítménnyel, maximális hűtési térfogattal, biztos állandó hőmérséklettel rendelkeznek és könnyen tisztíthatóak. A vendéglátóiparban az a legfontosabb, hogy biztosítva legyenek a vendéglátóipari egység számára a jó minőségű, üzembiztos hűtők és fagyasztó szekrények. A hűtő vitrineknek alacsony energiafelhasználással és maximális gazdaságossággal kell rendelkezniük.
A kereskedelmi hűtővitrinek bárhova beilleszthetők, ezért többnyire az a figyelembe veendő szempont, hogy mekkora hely áll rendelkezésre, hűtő vagy mélyhűtő funkcióra van-e inkább szükség.
Mi a legfontosabb szempont a vásárlásnál?
- A hűtővitrin teljesítménye
A vendéglátóiparban használt hűtővitrineknek tökéletes hűtési teljesítménnyel, és gazdaságos működéssel kell rendelkezni még akkor is, ha zavar alakul ki a körülményekben. Biztosítaniuk kell, hogy a termékek minősége és frissessége tartósan megmaradjon.
- Az alacsony költségek az üzemelés során
A nagy teljesítményű hűtővitrineknek olyan optimális hűtési rendszerei vannak, amelyekkel alacsony energiafelhasználással működnek. Ezt nemcsak a rendkívül hatékony vezerlések hanem a hatékony szigetelő anyagok is segítik, így hozzájárulnak a környezet kíméléséhez is.
- A hűtővitrinek kivitele
Az általában rozsdamentes acélból készült gépek kiváló alapanyagból, gondos munkával készültek és mivel intenzív használatra tervezték őket, összehangolták a hűtéstechnikai és elektronikus összetevőket a hatékony működés érdekében. Robosztus felépítésük miatt rendszerint görgőkkel szerelik fel őket, edzett üveggel biztosítják a balesetmentes használatot, hiszen a vitrinek esetében mind a négy oldalról üvegből készülnek az oldalfalak teljes betekinthetőség miatt.
- Tisztíthatóság
A vendéglátóiparban döntő szerepet játszik a higiénia, ezért a hűtővitrinek esetében is nagyon fontos, hogy minél egyszerűbben legyen tisztítható az egyszerű belső kialakítása miatt.
- Könnyű szervizelés
Ezek a gépek már olyan minőségi anyagokból készülnek, hogy hosszú élettartamúak legyenek és biztosítani tudják a folyamatos hűtést. Szerencsére ezeknél a gépeknél csak igen ritkán van szükség javításra.
Az Anvalor webáruház élen jár az ipari konyha-technológiában, ezért náluk a hűtővitrin éttermeknek nagy választékból választható ki.
Összegezve
Abban az esetben, ha vendéglátóipari egység hűtővitrin beszerzését tervezi, fontos utánanézni, hogy a hűtővitrin milyen teljesítménnyel, milyen üzemelési költségekkel működik, egyszerű-e tisztítani, modern kivitelű legyen és szervizelés esetén minél gyorsabban elérhető legyen a szerviz.