2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hogyan könnyítsd meg kutyád gyógyulását egy hasi műtét után?

Az állatorvosi vizitek nem tartoznak sem a kutyus, sem pedig a gazdi kedvenc időtöltései közé. Ennek ellenére előfordulhat, hogy elkerülhetetlen egy-egy beavatkozás. Ilyenkor minden segítség jól jön. Hasi műtétek esetén például egy speciális ruha, a műtét utáni kutyaruha megkönnyítheti szőrös lábadozód mindennapjait.
2023. április 16. vasárnap 16:14 - HírExtra

Műanyag gallér helyett

A Falatozoo.hu állateledel webáruház műtét utáni felszerelések kínálatában megtalálhatod lábadozó kutyusod számára a megfelelő méretű ruhát. Idáig a műtéti terület megóvásához csak a műanyag gallér viselése jelentette az egyedüli védelmi megoldást. Ez - valljuk be őszintén - nem igazán volt a négytappancsosok kedvence. 

Szegény szőrös pajtásainknak nem volt elég maga az állatorvosi beavatkozás jelentette stressz, még a gallér viselése miatt is további nehézségeket kellett elviselniük. Pont ennek az elkerülésére találták ki ezt a nagyon hasznos viseletet, a műtét utáni kutyaruhát. Állatorvos szakemberek tervezték arra, hogy védelmet adjon a hasi sebeknek a különböző operációk, például ivartalanítás, méhműtét, hasi sérv vagy egyéb beavatkozás, vagy mellrákműtét után. 

Nagyon hasznos viselet a bőrgyógyászati kezeléseket követően is. Rugalmas és vékony az anyaga, nem szorít vagy feszül a hason, de megfelelően illeszkedik a háti részen. Jól szellőzik viszont, képes tisztán és szárazon tartani az érintett területet. Emiatt nagyban hozzájárul a seb megfelelő gyógyulásához. Persze úgy szabták, hogy a kutyák könnyedén elvégezhessék benne a kis- és a nagydolgukat is.

Nem csak az ivartalanítás után lehet hasznos

Alapvetően az ivartalanítást követő lábadozáshoz használják e hasznos kutyaruházati termékeket, ám más hasi beavatkozások esetén is alkalmazhatók. Ilyen esetekben persze mindenképpen az állatorvos tanácsát érdemes kérni a használat előtt.

A műtét utáni kutyaruha használata nem bonyolult. Van egy praktikus patent, amely megkönnyíti a rögzítését. Kapcsold ki és göngyöld fel a ruhát. Utána a nyakrészen át bújtasd be a kutya fejét, majd a mellső lábakat a lábrészekbe. Utána óvatosan a hason és a háton igazítsd el az anyagot. Ne érj az érzékeny és védendő részekhez! A hátsó lábak jönnek utána a lábrészekbe, végül a patent összekapcsolása.

Érdemes begyakorolni a feladást és a levételt még a beavatkozás előtt. Ezzel hozzájárulhatsz gazdiként, hogy a kis kedvenced nehéz, lábadozós napjai könnyebben és zavartalanabbul telhessenek majd. Ha nem tudja nyalogatni a sebet, az gyorsabban és fertőzésmentesen gyógyulhat.

Megkönnyítheti a gyógyulási folyamatot

Persze a műtét utáni kutyaruha sem csodaszer. Mindig kell ügyelni arra, hogy ne legyen vizes az anyag a hasi részen. Ez havas és esős időszakokban lehetséges. Pont emiatt is érdemes nem csak egy darabot beszerezni. Ha van száraz csereruha, akkor mindig kéznél lesz a segítség.

A műtét utáni a speciális kutyaruha segíti a gyorsabb és tökéletesebb gyógyulást és regenerálódást.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását