2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szánjunk időt az év elején az autó szervizelésére

Sajnos gyakran előfordul, hogy az emberek csak akkor keresnek fel egy szervizt vagy szerelőt, amikor autójuk lerobban. A legtöbb probléma azonban egy egyszerű ellenőrzéssel megelőzhető.
2023. április 13. csütörtök 07:59 - HírExtra

Mit foglal magában egy autó átvizsgálása?

Egy átvizsgálás több részből áll, a fő hangsúlyt általában az elhasználódott elemekre helyezik. Itt most az egyik legfontosabb kiegészítőt vesszük szemügyre - a gumiabroncsokat. A gumiabroncsok vizsgálata nagyon hatékony és könnyen elvégezhető, például a Gumiflex szervizeiben. A gumiabroncsok a jármű menettulajdonságainak fontos elemei. Ha a gumiabroncsok elkezdenek elhasználódni, az autó vezetése nehézkessé válik, és ezt mindenki hamar észre fogja venni. Biztonsági szempontból is veszélyesek, mivel megcsúszhatnak és balesetet okozhatnak, ha nem tesszük meg a megfelelő intézkedéseket.

A gumiabroncsok mellett a mindennap használt alkatrészek is figyelmet igényelnek, különösen ködben, télen és esőben. Vegyük például a világítást, azaz a fényszórók állapotát. Ködös vagy esős reggeleken rendkívül fontos, hogy megfelelő világítás legyen. Ködben, még ha a fényszórók tökéletesek is, akkor is figyelni kell a fékek állapotára, hiszen hirtelen nekimehetünk valaminek. Aztán ott vannak az ablaktörlők, a folyadékszintek és a futómű.

Miért fontos, hogy szezonálisan átvizsgáljuk az autót?

Minden évszaknak megvannak a maga sajátosságai, ezért mindig időben kell felkészülni. A legjobb az, ha idő előtt észrevesszük és kezeljük a bajra utaló jeleket, hogy télen vagy nyáron ne kelljen komolyabb meghibásodással szembesülni.

Mint sok más területen, a jármű állapotát illetően is a legjobb, ha a megelőzésre összpontosítunk. A legnagyobb veszély a rejtett problémákkal kapcsolatban az, hogy annyira rejtve vannak, hogy a mindennapokban észre sem vesszük, hogy valójában mi történik az autó alkatrészeivel. Éppen ezért az átvizsgálás hatékony módja a rejtett hibák feltárásának.

Ha átvizsgáltatjuk az autót, pénzt takaríthatunk meg

Ha egy alkatrész erősen kopott vagy sérült, az gyorsan problémássá válhat a vezetés során. Két oka van annak, hogy miért jobb, ha nem várjuk ezt meg. Egy elhanyagolt alkatrész komoly balesethez is vezethet, mivel ha menet közben törik el, az súlyos meghibásodáshoz vezethet. A másik ok az, hogy ha túl későn fedezzük fel, az alkatrész valószínűleg eltörik vagy más módon károsítja a többi alkatrészt, ami komoly pénzügyi következményekkel járhat, ha nem vigyázunk. Jobb, ha előrelátóan vigyázunk az autóra, és minden szezon előtt megragadjuk a lehetőséget az ellenőrzésre.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását