2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A rendőrminiszter az orvosokat bünteti?

Elfogadhatatlan politikai büntetőakció lesz a kötelező orvosi kamarai tagság megszüntetése, amennyiben az Országgyűlés rapid eljárásban megszavazza Pintér Sándor rendőrminiszter javaslatát - írja a Momentum közleményében.
2023. február 27. hétfő 15:12 - HírExtra

A Monemtum közleménye:

"A Magyar Orvosi Kamara hazánk egyik legjelentősebb, nemzetközileg is elismert, demokratikusan működő szakmai érdekképviseleti szervezete. Egy normális országban a mindenkori kormány megfontolja a MOK szakmai javaslatait, és folyamatos párbeszédet tart fenn vele.

A tervezett, törvényjavaslat formájába öntött "büntetőeljárás",  amelynek a keretében a kormány nekimegy a kamarának, méltatlan egy jogállamhoz.

Ha a kamarákkal kapcsolatosan bármit érdemes megfontolni, az mindenekelőtt a nem hivatásszerűen működő,  felesleges vállalkozói adminisztrációt és terhet jelentő Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kötelező tagságának, illetve a kamarai hozzájárulási díjának, a Parragh-adónak a megszüntetése kellene, hogy legyen.

A Magyar Orvosi Kamara büntetése tehát nem más, mint egy rendőrminiszter bosszúhadjárata, ugyanis egy rendőrminiszter nem kíváncsi a szakmaiságra."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását