2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
A Web 3.0 teret nyit a mesterséges intelligencia, a blokklánc-technológia, valamint az együttműködő- és könnyedén összekapcsolható informatikai fejlesztések előtt. Az úttörő szellemű informatikusok a K&H HACK3 elnevezésű versenyesen kereshetik meg az új technológiák nyújtotta innovatív megoldásokat és mérhetik össze tudásukat.
2023. február 26. vasárnap 10:04 - HírExtra

Az internet evolúciója elérkezett a harmadik korszakához. A Web 3.0 néven is emlegetett technológia már jóval több, mint az elsősorban információkeresésre optimalizált Web 1.0, vagy az írásra, olvasásra, kreativitásra kifejlesztett Web 2.0, melynek köszönhetően emberek százmilliói csatlakoztak a közösségi média platformokhoz, amelyeken maguk alkotják a tartalmat is.

A Web 3.0 kifejezést először Gavin Wood, a Parity Technologies blokklánc-technológiájának megalkotója használta 2014-ben, amikor az internetben rejlő újabb lehetőségeket vázolta. „A Web 3.0 folyamatosan alakul, így nincs még egyöntetűen elfogadott meghatározása” – mondja Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője, aki szerint a Web 3.0 – szemben a web korábbi, erősen centralizált fejlődési fázisaival – teljesen decentralizált lesz.

A felfedezés öröme

Az új megoldások iránt érdeklődő informatikusok a február 24-26. közötti hétvégén, a K&H HACK3 hackaton versenyen most lehetőséget kapnak az új technológiákban rejlő innovációk keresésére, legyen szó blokkláncról vagy éppen mesterséges intelligenciáról. Az elsősorban szoftverfejlesztőknek szóló megmérettetésen a fiatal IT-szakemberek egyénileg vagy csoportban különféle kihívásokat oldanak majd meg, mindössze 48 óra alatt, valós értéket teremtve a kihívásokat biztosító cégek számára.



„A jelentkezők a versenyen lehetőséget kapnak többek között a K&H feladatának a megoldására is, nevezetesen egy - a székházunkban található parkolóhelyek kihasználtságát, betegség, szabadság vagy home office esetén történő újraleosztását fejlesztő – saját app elkészítésére. Izgatottan várjuk a beérkezett pályázatokat, mert az innováció mellett elkötelezett pénzintézetként fontosnak tartjuk a fiatal IT-szakemberek tudásában rejlő potenciált, ami hisszük, hogy számunkra új utakat tud kijelölni, mi pedig a számukra tudunk lehetőséget teremteni a fejlődésre” – tette hozzá Németh Balázs.

A fejlesztői versenyekre és workshopokra szakosodott hackaton-szervező CraftHub célja, hogy széles körben elérhetővé tegye a korszerű szaktudást és elősegítse a szoftverfejlesztők folyamatos szakmai fejlődését.

A versenyzőket a helyszínen mentorok segítik, majd értékelik az egyes kihívásokra érkezett projekteket. A legsikeresebbnek bizonyult versenyzők kerülnek a döntőbe, ahol a K&H és az e-sportot a kripto-világgal összekötő MetaPlayers tagjaiból álló zsűri választja ki az ötezer eurós innovációs fődíj, valamint a háromezer eurós kihívás díj nyerteseit.

A K&H Hack3 kihívásai a verseny honlapján már megtekinthetőek: https://hack3.crafthub.events.

Forrás: K&H
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását