2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Milyen szempontokat kell átgondolni klíma vásárlás előtt?

A változó környezetünk arra késztet minket, hogy mi is változzunk, alkalmazkodjunk. Az egyik ilyen változás, amely egyre jobban érint minket, az a globális felmelegedés. Ennek következtében hazánkban is egyre hosszabbak a nyarak, enyhébbek és rövidebbek a telek és egyre nagyobb a napi hőingás.
2023. február 16. csütörtök 17:32 - HírExtra

A másik változás, ami minket érint, az az energiaárak emelkedése. Egyre több háztartás igyekszik olyan alternatíva felé nézni, amely jobban kíméli pénztárcáját, nem beszélve arról, hogy a klímák sokkal környezetbarátabb konstrukciók más fűtési opcióknál.

Alapvető kérdések

Mielőtt bármilyen klíma vásárlásába fognánk, át kell gondolni néhány szempontot, majd ezt követően érdemes a Hisense klíma webshop kínálatában körülnézni, hogy kiválasszuk a számunkra legmegfelelőbb modellt.

Az első kérdés, hogy mekkora az a helyiség vagy helyiségek, amibe a klímát szeretnénk felszerelni. Van egy általános érvényű ökölszabály, mely szerint egy átlagosan 25-30 m2 alapterületű szobába kb. 2,5 Wattos teljesítményű klímára van szükség. Természetesen nagyobb helyiség esetén nagyobb kapacitású berendezés kell. A hatékonyságot befolyásolja, hogy milyen a szoba belmagassága, nyílászárói és a hőszigetelése.

A másik fő szempont, hogy mire fogjuk használni azt a klímát. Alapvetően hűtésre a nyári hónapokban vagy pedig fűtésre is télen? Ha a fő szempont már a fűtési funkciója lesz, akkor meg kell vizsgálni az alapvető energiahatékonysági mutatókat.

Különleges plusz funkciók

A mai hűtő-fűtő klímák már jó néhány extrával is bírnak. Ilyenek többek között az automata újraindítás áramkimaradás után, az okostelefonnal való összekapcsolódás egy WIFI app-on keresztül, a légfertőtlenítés hideg plazmás ionizátorral, a hangtalan üzemmód, levegőszűrés különféle HEPA és más ezüst ion szűrők révén, páratartalom beállítás. Ezen kívül lehetőség van különböző alvásprofilok beállítására is, adott hőmérséklethez rögzítve. Ugyanis valószínűleg más hőmérsékletre van szüksége egy gyereknek, egy fiatalnak és egy idősebb embernek.

Attól függően, hogy kinek a részére készül a klíma, érdemes kiválasztani az adott extrákkal felszerelt változatot. A beszerelést csak megfelelő vizsgával és tanúsítvánnyal rendelkező szakember végezheti, mint amilyenek pl. a Hisense klíma webshop munkatársai. Ha Önnek további kérdései merülnek fel a kiválasztással és beszereléssel kapcsolatban, akkor bátran keresse a cég szakembereit.

A megfelelő webáruház kiválasztása

Tisztában kell azzal is lenni, hogy a hűtő-fűtő klímák nem egyszerű berendezések, még ha elsőre annak is tűnnek. Vannak olyan webáruházak, akik a rendelést követően semmilyen segítséggel nem szolgálnak, teljesen magára hagyják a vásárlót. Ezért nagyon fontos, hogy már a vásárlást megelőzően is konzultáljunk az adott céggel, ismerjük meg a lehetőségeinket és azt, hogy mit várhatunk a vásárlást követően.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását