2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Bevezetés az email marketingbe, avagy a tökéletes szövegezés

Mindegy, hogy B2B, vagy B2C vállalkozásról van szó, az email marketing elsődleges lead generálási eszköz, melyet vétek lenne kihagyni. Ahhoz, hogy valóban sikeresen alkalmazd, mélyre kell ásni a szöveg tekintetében.
2023. február 14. kedd 09:44 - HírExtra

Az igazán profi email marketing rendszer

Egyesek úgy vélik, hogy megelégszenek az átlagos szinttel, pedig a siker titka a folyamatos finomításokban és tesztelésekben rejlik. Idővel a konkurencia is beleveti magát, ha még nem tette, és igyekszik még ütősebb leveleket kiküldeni, így különösen fontos, hogy elsajátítsd az alapokat, és jobban belemélyedj. 

Jó ha tudod, hogy nem vagy egyedül, bármikor dönthetsz úgy, hogy tapasztalt szakértők segítségét veszed igénybe, például a 7Blog ügynökség az email marketing területén is teljes digitális palettával áll rendelkezésedre. 

Mielőtt elmerülünk az email marketing rejtelmeiben, fontos néhány szót ejtenünk a tartalom előtti részekről is. A feladó mindenképpen olyan megnevezés legyen, amely felismerhetővé tesz, ugyanakkor azonosít a cégeddel is. Lehetőleg ne donotreply címet használj. Kizárólag márkanév sem a legjobb megoldás. A név és a vállalkozás sokkal ideálisabb az olvasó számára, hiszen így mégiscsak úgy érezheti, hogy egy létező személlyel kommunikál. 

Egy másik kritikus elem a sokaknak hatalmas fejtörést okozó tárgymező. Lényegében ez dönti el, hogy az illető megnyitja, vagy azonnal törli a levelet. Kicsit személyesebbé téve máris 26%-os emelkedést tapasztalhatsz a megnyitás kapcsán. Sőt, ha már a tárgymező lényegretörő, és utal a tartalomra, 50 %-os megnyitási növekedés is elérhető. Például “Bea, 25 kreatív karácsonyi ötlet díszítéshez”. Az emailek tárgya kapcsán fontos az egyediség, a személyesség, és az aktualitás.

Az email tartalmi elemei

A megszólításnál mindenképpen kerülendő a semleges, személytelen megoldás, mint “Kedves Feliratkozó”, vagy “Kedves Vásárló”. Ehelyett az illető nevén történő megszólítás sokkal eredményesebb. Az érdeklődőnek pontosan éreznie kell, hogy a figyelme értékes, ezért a saját nevén megszólítva máris egy kicsivel közelebb kerül ahhoz, hogy megnyissa a levelet, és legalább beleolvasson. 

A képek szerepe, hogy megalapozza a tartalom hangulatát, egyfajta életérzést sugározzon. Ami pedig a szöveget illeti, nem hibázol nagyot, ha tájékoztató, inspiráló, emellett a megfelelő terjedelem is lényeges. Az extrém hosszú, bekezdések nélküli, ömlesztett tartalom nem fogja meghozni a kedvét az olvasáshoz. 

A CTA gomboknál is tesztelés szükséges, amelyik pedig jobb kattintási arányt generál, azt alkalmazd a későbbiekben. 

Elérhetőség biztosítása és menekülési lehetőség

Az aláírás szekcióban érdemes elhelyezned a közösségi felületeid linkjeit, hogy több opció is kínálkozzon az olvasó számára a kapcsolatfelvételre. A kötelező leiratkozási lehetőségnél egy finomhangolás is felkínálható, mielőtt végleg élne a lemondási jogával. 

Az email marketing esetében is a kulcs a folyamatos finomítás, tesztelés, mérés. No meg persze a hasznos tippek megfogadása.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását