2024. április 24. - György
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mi mindenre jó egy feszültségátalakító készülék?

A feszültség átalakítására alkalmas készülékeket inverter néven is ismerhetjük. Számos helyzetben hasznosak, hiszen akár áramszünet közben vagy a hálózattól távol is működtethetjük velük elektromos áramot igénylő eszközeinket.
2023. február 13. hétfő 17:21 - HírExtra

Mire képes egy inverter?

A Metroman.hu feszültségátalakítói, inverterei között számos készülék megtalálható, így gyakorlatilag bármilyen céllal is vásárolnánk meg a berendezést, meg fogjuk találni hozzá a tökéletes megoldást.

Az inverter segítségével akkor is tudjuk üzemeltetni a 230 voltos energiát igénylő eszközeinket, amikor éppen nem áll rendelkezésre hálózati áramforrás. Mindezt az akkumulátor teszi lehetővé. Nyugodtan magunkkal vihetjük a laptopot is akár, nem kerülünk többé olyan helyzetbe, hogy lemerül, s emiatt nem tudjuk befejezni rajta a feladatainkat. Mindegy, hogy milyen isten háta mögötti nyaralásra készülünk egy eldugott tanyán, vagy éppen horgászatra szeretnénk a párunkkal tartani, de közben dolgoznunk is kell. Nincs olyan helyzet, amikor ne számíthatnánk megszokott eszközeinkre.

Természetesen nemcsak laptophoz használhatjuk, hanem bármely készülékhez, amelynek alapvetően a hálózatra kellene csatlakoznia ahhoz, hogy működtethessük. Mostantól nem vagyunk semmivel helyhez kötve, hiszen a feszültségátalakítóval bárhol, bármikor használni tudjuk ezeket. Autóban vagy lakókocsiban, hajón vagy tanyán, de akkor is nagyon hasznosak, ha éppen áramszünet van az otthonunkban. 

Mire érdemes figyelni a választásnál?

Egyrészt érdemes meggyőződni a végleges döntés előtt a készülék teljesítményéről. Emellett fontos szempont, hogy rendelkezik-e az inverter USB csatlakozóval, illetve rövidzár, túlfeszültség, túlmelegedés és akku lemerülése elleni védelemmel. 

Ha szeretnénk, választhatunk szinusz invertereket is, amelyek képesek arra, hogy automatikusan váltsanak át a hálózati feszültség megszűnése esetén az akkumulátoros üzemmódra. A komolyabb készülékekkel akár központi fűtést, keringető szivattyút vagy számítógépet is elláthatunk elegendő energiával. Természetesen napelemes rendszerekhez tervezett modellek közül is válogathatunk. A nagy teljesítményű változatok akár 2000/4000 watt teljesítménnyel is rendelkeznek.

Csökkenthetjük a villanyszámlát is!

Az Off Grid Hybrid szinusz inverter például napelemes bemenettel is bír, s az otthoni napelemes villamos hálózat megvalósításához is alkalmazhatjuk. Akár 60A bemenetig is képes fogadni az MPPT töltésvezérlő az energiát, míg kimenetként a 230 V mellett 3000 watt teljesítménnyel is számolhatunk.

Automatikusan felhasználja a napelemek által termelt energiát, többletigény esetén pedig a hálózatra vált, így mindig optimálisan működik, garantálva a szükséges áramot. Amennyiben megfelelően kombináljuk további kiegészítő modulokkal, mint például akkumulátorokkal és napelemekkel, akár az egész otthonunk fogyasztásának biztosítására is alkalmas.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását