2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mit tud egy jó bérszámfejtő program?

Napjainkban már nincs hatékony könyvelés és bérszámfejtés sem digitalizáció nélkül. Sőt! Olyan területekről van szó, ahol a hibázás a legkevésbé megengedhető. Papíralapon, számológéppel, de akár még egy Excel-táblázatban is el lehet véteni egy-egy számot. Ennek pedig komoly ára lehet.
2022. december 21. szerda 10:37 - HírExtra

Mi a különbség könyvelés és bérszámfejtés között?

Először is fontos leszögezni, hogy a könyvelés és a bérszámfejtés nem ugyanaz. Amennyiben valaki könyvelő programot keres, nem biztos, hogy az a bérszámfejtés minden területét is le fogja fedni. A különbség abban rejlik, hogy a könyvelés főként a kimenő-bejövő számlákkal kapcsolatos kötelezettségekre utal, a bérszámfejtés pedig a munkavállalói fizetések körüli teendőket látja el. Ez utóbbira tehát szintén egy speciális, erre a szakterületre fejlesztett szoftverre lesz szükség.

Milyen feladatokat kell ellátni a bérszámfejtés során?

A bér- és munkaügyi feladatok közé tartoznak a

- a bevallások,

- a kimutatások,

- a nyilvántartások,

- és különböző adatszolgáltatások elkészítése.

Egy jó bérprogram ezeket természetesen tudja és ismeri, jó minőségben, határidőre lehet dolgozni vele. Az is fontos, hogy az olyan szervek felé, mint a

- NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal), a

- MÁK (Magyar Államkincstár), vagy akár a

- KSH (Központi Statisztikai Hivatal),

minden pontosan beérkezzen.

A jó program mindent is tud!

A jó bérszámfejtő program olyan, mint egy tapasztalt szakember, aki nem fáradt, nem hibázik, és mindig tisztában van az aktuális jogszabályi változásokkal. Egyszerűbbé teszi a napi munkát. Egy komplex szoftverrel már nem kell papíron, vagy táblázatkezelőben bajlódni. Ez jelentős terhet vesz le a bérszámfejtésért felelős munkatárs, vagy maga a vállalkozás válláról. Hiszen nem könnyű folyamatosan képben lenni a kötelezettségekkel, és mindenkinek lehetnek rossz napjai. Kivéve egy szoftvernek, ami mindig rendelkezésre áll.

Tekintsük is át néhány pontban, mi mindent célszerű tudnia egy bérszámfejtő programnak:

- Aktuális jogszabályok ismerete

- Teljes körű bérszámfejtési feladatok ellátása (bevallási-, kimutatási-, nyilvántartási-, és adatszolgáltatási kötelezettségek, adminisztráció, ügyintézés stb.)

- Egyszerű, könnyen kezelhető, átlátható felület

- Lekérdezések, riportok készítésének lehetősége

- Jó ár-érték

Ezek azok a fő pontok, amiket egy jó bérszámfejtő program általában tud. Ha pedig van lehetőség olyan extrákra, mint például a munkavállalókkal kapcsolatos riportok készítése, az csak további pluszt jelent. Az automatizált feladatok miatt marad is idő ilyen dolgokra. Egy napi nyolc órában dolgozó bérszámfejtőnek aligha lenne energiája még kimutatásokat is készíteni az alapvető kötelezettségeken túl.


Intézze egyszerűen vállalkozása pénzügyeit!

A WTBÉR magyar fejlesztésű, professzionális bérszámfejtő program. A szakmai csapat mögött pedig több évtizedes tapasztalat áll. Programunk használatával adott a lehetőség a pontos, precíz és egyszerű munkavégzéshez. Bármiféle kérdés esetén pedig gyorsan válaszolunk és segítünk.

Bérszámfejtő programunkban a következő modulok mindegyike megtalálható:

- Bér modul

- Munkaügy modul

- Táppénz modul

- E-jelenlét modul

- Riporter modul

- Munkaszámos Főkönyv modul

- Szabadságtervező modul

- Munkaruha modul

- További modulok

A szoftver megfelel a mindenkori hazai törvényeknek, illetve a bérszámfejtés területére specializálódva a legkülönfélébb piaci változásokra is reagál. Összességében egy minden szakmai kritériumra kiterjedő megoldást biztosít.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását