2024. április 24. - György
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Fertőtlenítés - Így csinálhatják a bölcsődék, az óvodák és az iskolák

A gyerekek egészségét féltve óvjuk, azonban vannak olyan időszakok, amikor elkerülhetetlen, hogy baktériumokkal találkozzanak. Elkerülhetetlen, de ez nem jelenti azt, hogy ne csökkenthetnénk a kórokozók számán. Ebben az óvodák, iskolák szintén nagy szerepet kapnak, s a hangsúly a megfelelő fertőtlenítési módon van.
2022. december 8. csütörtök 18:30 - HírExtra

Ősszel, télen és talán még kora tavasszal is könnyen megfertőzik egymást a gyermekek a közösségekben. A következő cikkben azokról az UV-C eszközökről lesz szó, amelyek segíthetnek mérsékelni a kockázatokat. 

Fertőtlenítés télen - Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre?

Az óvodákban, bölcsődékben, de még az iskolákban is rengeteg gyermek gyűlik össze, ami utat nyit a vírusok előtt is. Egyre fontosabbá válik az élettér megfelelő fertőtlenítése, amely a közösségi intézményekkel szemben már egyfajta elvárássá nőtte ki magát. A Hollandimpex óvodába, iskolába való légtisztítói között olyan produktumok is képviseltetik magukat, amelyek az UV-C fény hatását kihasználva dolgoznak. 

Az UV-C fertőtlenítési módszert már sokan ismerik, de még mindig akadnak olyan emberek, akik egyáltalán nem hallottak róla. Mivel az őszi-téli időszakban tombolnak a járványok, a vírusok, fontos, hogy valamilyen módon ritkítsuk a levegőben szálló kórokozókat. Erre a célra vethetjük be az UV-C lámpákkal ellátott légtisztítókat.

Az UV-C berendezések működéséről

Rendkívül kellemetlen, hogy télen folyamatosan hiányzásokkal kell szembenéznie a legtöbb közösségnek. Egy hét óvoda, egy hét pihenő… és ez így ismétlődik, amíg tart a tél. Az ovik és a bölcsik légterének fertőtlenítése pont emiatt került előtérbe.

A germicidlámpás készülékek a lámpa UV-C sugárzását használják fel a csírátlanítási folyamat során. 253,7 nm-es sugárzással végzik a munkájukat, ami már a légtérben szálló mikrobákat is megsemmisíti. Egy környezetbarát, vegyszermentes módszerről beszélünk, ami nem termel mellékterméket és nem lehet túladagolni. 

Tudnivalók a készülékekről

Az UV-C sugárzásról mindenki tudja, hogy káros, veszélyes a szemre, a bőrre nézve, ezért tilos emberek közelében a közvetlen besugárzás. Ezért is gyártanak olyan légtisztító készülékeket, amelyekben habár ugyanilyen UV-C lámpák vannak, de zárt helyen végzik a csírátlanítást, így a sugárzás nem jut ki a környezetbe. Ezeket már bátran működtethetjük akár az emberek mellett is. Az ilyen légtisztítók rendszeres használata csökkentheti a fertőzések gyakoriságát. 

A készülékek között különféle méretű, fertőtlenítő kapacitású darabok vannak, némely termékbe még speciális szűrő is kerül. A HEPA szűrővel rendelkező eszközök alkalmazása például az allergiás személyek számára erősen ajánlott.

A vírusok, baktériumok ellen tehát professzionális készülékekkel léphetünk fel. A közösségi terekben ezek a légtér és a felületek csírátlanítására ugyancsak ügyelnek.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását