2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Válassz könnyen kezelhető tökéletes laptopot a nagyinak!

A technológiai fejlődés mindenkit érint, így az idősebb korosztályt is, a számítógépek akarva-akaratlanul is életünk részeivé váltak. Sok családban élnek a gyerekek, unokák a nagyszülőktől messze, így ott ezek az eszközök a kapcsolattartást is szolgálják.
2022. október 18. kedd 17:48 - HírExtra

 Bár napjainkban az okostelefonok már sok funkciót betöltenek, egy asztali gép vagy laptop mérete miatt kényelmesebb lehet ennek a korosztálynak mind a billentyűzet, mind a képernyőméret szempontjából. Azonban sok más tényező is meghatározza, hogy milyen modellt válassz. Mire figyelj oda, ha idősebbeknek vásárolnál laptopot? Mutatjuk!

Aki lemarad, kimarad?

A technológiai fejlődés üteme olyan mértékű, hogy azoknak sem egyszerű követni, akik nyakig benne vannak az újdonságok követésében, de azok számára, akik nem ebben élnek, még nehezebb, sőt lehetetlen. Segítségedre lehetnek a számítógép szaküzletek felkészült és tapasztalt munkatársai, akik az igények meghallgatása után megfelelő, kedvező ajánlatokkal tudnak szolgálni. Az USAnotebook Dell Inspiron termékcsaládjának belépőszintű, kedvező árú modelljei tökéletesen megfelelnek általános, otthoni használatra nagymamák, nagypapák számára is.

A kor vívmányai, ha nem is teljes mértékben, de mindenki számára követhetők, és nem kell, hogy kedvét szegjék bárkinek is, hiszen a tudás könnyen elsajátítható, főleg, ha a motiváció is megvan.

Mitől lesz alkalmas egy laptop a nagyi számára?

Egyesek, és nem csak idősek, nehezen értik meg a számítógépek nyelvét, míg másoknak látszólag egyáltalán nem okoz gondot. De függetlenül attól, hogy milyen szintű a szakértelem, tagadhatatlan, hogy a számítógépek egyre fontosabb részévé válnak a mindennapi életnek. 

A nagyszülőknek nehézséget jelenthet az ország másik szegletébe vagy külföldre költözött családtagokkal való találkozás. Egy laptop ideális a felzárkózáshoz, hiszen egyszerű és hatékony kommunikációt biztosít. És túl a normál vagy videóbeszélgetéseken, lehetőséget ad arra is, hogy a nagymamák recepteket keresgéljenek, a nagypapák a kertészkedéssel kapcsolatos kérdéseknek nézzenek utána, vagy a kedvenc sorozataikat akkor nézzék, amikor nekik jólesik, zenét hallgassanak a segítségével vagy elintézzék online a nagybevásárlást. 

A sokféle egyedi igény és preferencia közül kiemelendő az idősebb korosztály számára a monitor és a billentyűk megfelelő mérete, az elemek jól láthatósága.

Milyet válassz?

A nagyszülőknek olyan laptopra van szükségük, amely könnyen hozzáférhető, nem tartalmaz sok technikai részletet, és megfelel az alapvető igényeiknek. A kényelem és a megbízhatóság fontos, akárcsak a garancia, főleg, ha háztól házig szolgáltatásra is kiterjed.

Fontos, hogy tisztában legyél, mire fogják a nagyszüleid használni a technikát. Nagy valószínűséggel nem lesz szükségük csúcskategóriás gépre. 

Hasznos, ha a laptopvásárlás után a dobozból kivéve azonnal használható, vagyis telepítve van rá az operációs rendszer és a legáltalánosabban használt programok, alkalmazások.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását