2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mit kell tudni a látásjavító lencse műtétről?

Érdekli a látásjavító lencse műtét, de nem mer belevágni, mert nem tudja, hogy mire számítson? Felejtse el a szemüveget, többé sem olvasáshoz, sem távol látáshoz nem lesz rá szükséges, ha ezt a komplex és végleges megoldást választja.
2022. október 16. vasárnap 21:40 - HírExtra

Mivel 45 felett már egyre jobban romlik az ember szeme, így muszáj utánajárni a lehetőségeknek, hogy mivel könnyítheti meg az életét. A látásjavító lencse műtét remek döntés, ha nem akar a maradék időben szemüveggel együtt élni. Lássuk, hogy mit érdemes tudni róla!

Mi a látásjavító lencse műtét lényege?

Dr. Nagymihály Attila szerint "a szemlencse alkalmazkodóképessége az életkorral romlik, amely lézeres eljárással nem korrigálható teljesen, csak lencseműtéttel". Az eljárás a szürkehályog műtéttel azonos technikán alapul. A lényege, hogy a szemlencse helyett egy ultrahangos megoldással műlencsére cserélik azt. Az új pedig lehet trifokális, EDOF, esetleg monofokális. Előbbi esetében 100%-os látást is el lehet érni, tehát sem kontaktlencsére, se pedig szemüvegre nem lesz többé szüksége. A beavatkozás előtt azonban egy részletes szemvizsgálatot csinálnak, hiszen nem mindegy, hogy a szemnek milyen az általános állapota. 

Kinek ajánlott ez a műtét?

Előfordult már Önnel, hogy hirtelen nem lett elég hosszú a keze, hogy elolvasson egy könyvet vagy egy újságot? Nem találta sehol az olvasószemüvegét és inkább hagyta az egészet? Korábban szívesen járt el színházba vagy moziba, de ma már egyáltalán nem látja az arcokat és elege van abból, hogy mindenhova szemüveggel kell járnia? Akkor a látásjavító szemműtét tökéletes megoldás az Ön számára. Elfelejtheti a mindennapos bosszúságokat, helyette csak éles látás és komfortos hétköznapok maradnak. 

Akkor érdemes belevágnia, ha 45 év felett van, szemüveget visel és homályosan lát közelre vagy távolra. Ha se az újságot, se a táblákat nem látja, de még nincsen szürkehályog a szemén, akkor nincsen elkésve. Amennyiben nem tudja megszokni a multifokális és bifokális szemüveget és unja azokat mindig magánál tartani. Ha elege van abból, hogy a szemüvegeket a különböző távolságokra folyamatosan cserélnie kell. A műtét segít továbbá megelőzni a szürkehályogot, amely sokkal nagyobb kellemetlenségeket tud okozni.

A látásjavító beavatkozás akkor is ideális választás, ha nem alkalmas lézeres műtétre, mert időskori szemromlást diagnosztizáltak Önnél. Ne feledje, ennek hála elfelejtheti a szemüveggel járó kellemetlenségeket. Nem kell bosszankodnia a párásodástól, nem kell figyelnie arra, hogy mindig magánál tartson egy ilyen vagy egy olyan darabot belőle. 

Milyen előnyei vannak a beavatkozásnak?

Talán az egyik legfőbb érv a látásjavító lencse műtét mellett, hogy mind közelre, mind távolra tökéletesen láthat szemüveg nélkül is. Ez egész életre szóló megoldást jelent az Ön számára, hiszen nem alakul majd ki szürkehályog a szemén. Nincsen felső korhatár sem, így nem gond, ha már bőven elmúlt 45 éves, hiszen nincsen korlátja annak, mennyi idős lehet maximum az adott személy. A műtét ráadásul teljesen fájdalommentes, alig 20 percig tart. 

A lézeres látásjavítással ellentétben itt nem kell további romlásra számítania. Ez ugyanis 45 év felett nem képes minden távolságra megfelelően biztosítani az éleslátást. Mivel a szemlencse alkalmazkodóképessége az idő előrehaladtával folyamatosan romlik, így később nem korrigálható teljesen, kizárólag a lencse műtét segíthet. 

Miért válasszon megbízható szakembert?

Látás nélkül nagy gondban lehet, így nagyon fontos, hogy olyan szakembert találjon, akiben garantáltan megbízhat. Dr. Nagymihály Attila például 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, ami mellé 15 év klinikai gyakorlat társul. Már több mint 10.000 műtétet végzett el, amelyek mindegyike fájdalommentes és sikeres volt. Itt az érzéstelenítést szemcseppekkel végzik el, így egyik beavatkozás esetén sem kell kellemetlenségekre számítania. 

 

A műtétet követően egy rövid pihenés után már haza is lehet menni. A látás javulása szinte azonnal érezhető, de persze csak idővel tisztul ki a kép teljesen. A gyógyulás tehát gyors, a kockázatokat pedig minimálisra csökkentik, köszönhetően a sokéves tapasztalatnak. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását