2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ideje eloszlatni a tévhiteket a plasztikai beavatkozásokról

Ha plasztikai műtéten gondolkodsz, a fellelhető információk mennyisége kissé nyomasztóan hathat, de olykor még egy alapos kutatás után is nehéz lehet megmondani, hogy mi a tévhit és mi a valóság a szépészeti beavatkozásokkal kapcsolatban. Ebben a bejegyzésben lerántjuk a leplet a leggyakoribb mítoszokról, és segítünk a felelős döntésben.
2022. október 14. péntek 12:00 - HírExtra

Mítosz 1#: A plasztikai sebészet csak a hiúságról szól

A külső megjelenés csak részben indokolja a plasztikai műtéteket, amelyekre számtalan okból sor kerülhet. Az egyik végponton a tisztán szépészeti célból végzett testi változtatások állnak, úgyis mint az esztétikai indokkal végzett mellnagyobbítás. Sokan azért választják a plasztikai sebészeti megoldásokat, mert a számukra nem megfelelő megjelenésük komoly pszichés megterhelést jelent. A spektrum másik végén viszont a helyreállító műtétek szerepelnek, amelyekkel általában a test egy sérült részének funkcióját és formáját igyekeznek visszaadni, például a melleltávolítás utáni mellrekonstrukció esetében.

E két véglet között számos plasztikai műtétet végeznek a megjelenés és a funkció érdekében egyaránt. Ennek klasszikus példája az orrplasztika. Annak, aki például balesetet szenvedett vagy eleve hiányos orrszerkezettel született, gondot jelenthet a légzés, miközben ezek a szerkezeti rendellenességek esztétikai problémákkal is járhatnak. Egy törött orr egyrészt befolyásolja az arc szimmetriáját, másrészt légúti elzáródást okozhat, ami megnehezítheti a levegővételt is.

Szépészeti beavatkozások az esztétikumért és régi funkciók visszanyeréséért

A szem körüli erősen megereszkedett bőr csökkentheti a perifériás látást különösen a látótér felső és külső részein. A szemhéjplasztika viszont csökkentheti vagy megszüntetheti ezeket a látásproblémákat, miközben a szemeket is megfiatalítja. Sok esetben az eljárások célja az életminőséget befolyásoló önértékelési és önbizalmi problémák kezelése, például egy hasplasztika esetében, amikor egy nagyobb fogyás vagy szülés után nagyobb mértékű hasfali lazaság alakul ki.

Mítosz 2#: A plasztikai sebészet csak nőknek való

A férfiak is szép számban keresik az olyan esztétikai eljárásokat, mint amilyen például a botox, vagy a sebészeti beavatkozások közül a zsírleszívás. A szépészeti műtétek ugyanis mindenkinek járnak! A vágy, hogy a lehető legjobb formádat hozd, és emiatt jól érezd magad a bőrödben, nem korlátozódik egyik nemre sem. Ahogy azok a sérülések és egészségügyi problémák sem, amelyek helyreállító műtétet tehetnek szükségessé.

Mítosz 3#: Minden plasztikai sebész egyforma

Természetesen közel sem egyformák a plasztikai sebészek. Bizonyos sebészek ugyanis specializálódhatnak egy bizonyos eljárásra vagy testrészre, ami fontos lehet a problémád kapcsán. Ha kiderült, hogy a kiválasztott orvos szakmailag megfelel az igényeidnek, meg kell tudnod azt is, hogy emberileg is megtaláljátok-e hangot.

- A nyílt és őszinte kommunikáció, az empátia és az udvariasság alapvető az orvos-páciens viszonyban.

- Figyelembe kell még venned a környezetet is, amelyben a műtétre sor kerül, a személyzettel való találkozástól kezdve a sebésszel való interakciókig a konzultáció során.

- Biztosnak kell lenned abban, hogy minden szükséges információt megkapsz az informált döntés meghozatalához, és hogy a sebész türelemmel és empátiával végigkísér téged a teljes folyamaton.

Spirit Plasztika: szakértelem és bizalom

Melyik plasztikai sebészet mellett érdemes letenni a voksodat? Bízd magad a Spirit Plasztikai Sebészet vezető plasztikai sebészére, Dr. Vancsó Péterre és csapatára! Dr. Vancsó a plasztikai és esztétikai sebészet szakértője, traumatológus és kézsebész szakorvos, aki több mint 30 éves sebészeti tapasztalattal a hasplasztika műtétek specialistája, emellett pedig a rekonstrukciós, mell-, testkontúr- és kozmetikai sebészet szakértője.

Jelenlegi akciónk keretében most ingyenes konzultáció során személyre szabottan kapsz javaslatot az ajánlott beavatkozásra, amelyet a legnagyobb gondossággal, szakértelemmel és odafigyeléssel biztosítanak számodra, hogy a műtét előtt és után is biztonságban érezd magad, és elérd a megálmodott céljaidat!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását