2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A 6 leggyakoribb hiba a pályázatírás során

Ha jó pályázati anyagot szeretne leadni, elkerülhetetlen, hogy felismerje, melyek a leggyakoribb pályázati hibák. Most bemutatjuk ezeket, hogy Ön még véletlenül se kockáztassa a pályázat sikerét. Íme, a 6 leggyakoribb hiba, amellyel rendszeresen találkozunk!
2022. október 4. kedd 09:30 - HírExtra

1. Téves költségvetési tervek

A pályázatírás során általában ki kell tölteni egy árképzési sablont, amely megkönnyíti a vásárlók számára a különböző beadványok összehasonlítását. Ha azonban rosszul értelmezi, mit várnak Öntől, könnyen előfordulhat, hogy hibát vét a kitöltés során. Ennek következménye lehet, hogy a megadott árakat nem fogadják el, vagy nem megfelelőként jelölik meg. Mindig fordítson figyelmet rá, hogy akár tapasztaltabb pénzügyes kolléga segítségével értelmezze a leírtakat!

2. Helytelen formázás és megjelenítés

Ez kicsit hasonlít az előző pontra: minden pályázati anyagnak van egy megadott formátuma, amelyet azért határoztak meg, hogy a befogadó fél minél könnyebben átláthassa a tartalmat. Ha eltér a formátumtól, azzal nemcsak azt kockáztatja, hogy az anyag átláthatatlan lesz, hanem akár szétszórt és megbízhatatlan benyomást is kelthet a partnerben.

3. Hiányzó információk

Ilyenek lehetnek például a hiányzó mellékletek. Egyszerű példával élve olyan ez, mint egy iskolai dolgozat esetében: ha valami hiányzik az anyagból, arra nem lehet pontokat adni! Néha ugyan kap a pályázó egy második lehetőséget, hogy pótolja, ami hiányzik, ám ez nem túl gyakori.

4. Késedelmes benyújtás

Ezzel szinte garantálja, hogy az ajánlatát figyelembe sem veszik. Ha pályázatokról van szó, a határidő kőbevésett. Ön szívesen társulna olyan céggel, amely már az ajánlat benyújtásakor kinyilvánítja, hogy nem tiszteli a határidőket? Mindig ügyeljen rá, hogy már jóval a megjelölt időpont előtt leadja a kész anyagot!

5. Helytelen példányszám

Gyakori, hogy több példány benyújtására kérik fel. Néha akár különböző változatokat is várnak, például az ár feltüntetése nélkül. Ez lehetővé teszi, hogy az ajánlatot a beszerzési csoport tagjai külön is kiértékelhessék. Ha nem küld elegendő példányt, azzal vagy megnehezíti a vevő munkáját, vagy még okot is szolgáltat arra, hogy lepontozza az Ön pályázatát.

6. Kihagyott vagy megválaszolatlan kérdések

A megválaszolatlan kérdés nem kaphat más pontszámot, csakis nullát. Ide tartozik az is, ha a kitöltőnek nem sikerül megértenie a feltett kérdést. Minden esetben derítse ki, pontosan mire várnak választ Öntől. Így biztosan, arra válaszol, amit kérdeznek - nem pedig arra, amit Ön szerint kérdeznek.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását