2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Lépesmézzel a szervezet egészségéért

A méhek a kaptárakban méhviaszból hatszögletű lépet készítenek, és ebbe gyűjtik a finom, aranyló nyers mézet. A nyers méz a méz legtermészetesebb formája, emberi beavatkozástól mentes, ősi egészségbomba. A lépesméz különbözik a kereskedelemben kapható méztől, mivel szűretlen, nincs hőkezelve, teljesen természetes. Olyan állapotban van, ahogy a méhek elkészítették.
2022. szeptember 17. szombat 09:23 - HírExtra

A lépesméz tehát egy teljesen természetes méhészeti termék, ami nyers mézet, virágport, propoliszt, méhpempőt és egyéb több fontos és egészséges összetevőt tartalmaz, a Bodó Méhészet széles termékpalettáján megtalálható.

A lépesméz összetétele

Mivel a lépesméz jelentős mennyiségben nyers mézet tartalmaz, ezért tápértéke magas, mivel gazdag antioxidánsban és szénhidrátban. A nyers mézben található még fehérje, vitaminok, ásványi anyagok, enzimek. Ezenkívül a lépesméz másik összetevője a méhviasz, amely hosszú láncú zsírsavakat tartalmaz, ami szintén többféle jótékony hatással rendelkezik.

A lépesméz gyógyító hatása

Mivel a lépesméz antioxidánsokat tartalmaz, ezért gyulladásgátló, immunrendszer-erősítő hatással rendelkezik. Egyik ilyen antioxidáns összetevő a polifenol, amelyről kutatások bebizonyították, hogy csökkenti a cukorbetegség, a demencia, a szívbetegség és a rák kockázatát.

A méhviaszban található hosszú láncú zsírsavak és alkoholok csökkentik a szívbetegség kockázatát azáltal, hogy a koleszterinszintet a normál tartomány felé mozdítják el. Különböző kísérletek azt is kimutatták, hogy ezenkívül javítják a szervezet ellenálló képességét a vírusok, baktériumok, gombák támadása ellen. Hatékonyan tud ezáltal a szervezet védekezni a Candida, E. Coli, Staphylococcus vagy a Salmonella ellen.

A méhviaszextraktumokkal végzett további kísérletek azt is bizonyították, hogy különböző májbetegségek esetében hatékonyan tudja csökkenteni a betegséggel járó olyan kellemetlen tüneteket, mint a hányinger vagy a puffadás.

A felső légúti betegségek esetén közismert a méz, ezen belül is a lépesméz kiváló gyógyító hatása. Bebizonyították, hogy természetes köhögéscsillapító hatása van, ezért alternatívát jelent a köhögéscsillapító gyógyszerekkel szemben.

Hogyan fogyasszuk és tároljuk helyesen a lépesmézet?

A lépesmézhez többféle kiszerelésben is hozzájuthatunk. Megvásárolhatjuk mézben tárolva, de akár natúr szeletként is. Minél sötétebb a lépesméz, annál gazdagabb antioxidánsban, tehát érdemes a színére is odafigyelni. Semmiféle különösebb speciális tárolási formát nem igényel, szobahőmérsékleten évekig eltartható. Nem gond, ha kikristályosodik, ez ugyanis semmit nem von le a hatásából, ugyanúgy fogyasztható marad.

A lépesméz nagyon finom és változatosan fogyasztható. Akár nyersen is elszopogathatjuk, a viasz rágása még fogtisztító hatású is, de nyugodtan belekeverhetjük az ételeinkbe, például joghurtba, palacsintába, muffinba. 

A lépesméz egy komplex hatású egészséges termék, fogyassza rendszeresen!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását