2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

"A megszorításokon túl nincs terve a Fidesznek"

Miért nem támogatja a kormány, hogy spórolhassanak a háztartási gépek működtetésén a családok? - kérdezi közleményében az MSZP.
2022. szeptember 5. hétfő 12:23 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"Miért nem támogatja a kormány, hogy a családok spóroljanak a háztartási gépek fogyasztásán? A kormány brutális rezsiemelése miatt a családok igyekeznek spórolni a havi áramfogyasztáson, ezért most még inkább szükség lenne a háztartási nagygépek cseréréjére vonatkozó pályázatok kiírására, ugyanakkor jelenleg nincs kiírt pályázat az eszközök cseréjére. Miért szüntette meg a kormány ezt a pályázatot? Egyáltalán milyen pályázati lehetőségekkel segíti a lakosságot, hogy energiahatékonyabb, korszerűbb, kisebb fogyasztású, újabb háztartási eszközöket vásárolhassanak?

A magyar emberek jelentős hányadának nincs pénze arra, hogy energetikai szempontból korszerűsítse otthonát, amivel csökkenthetné a rezsiköltségeit, és úgy tűnik, nem számíthatnak támogatásra a Fidesztől. 

Az MSZP javaslatai éppen arról szólnak, hogy nem fideszes rezsiemelésre van most szükség, hanem rezsiSTOP-ra!

Az MSZP álláspontja szerint továbbra sincs indok a lakossági áramár emelésére, hiszen a Paksi Atomerőmű az egész lakossági áramigényt le tudja fedni, 12 forintos termelői áron kilowattóránként. Ráadásul a Vodafone magyarországi cégének megvásárlására szánt pénzből 100.000 lakás energetikai korszerűsítésére lehetne 3,5 milliós forintos vissza nem térítendő támogatást biztosítani. 

Éppen ezért várjuk a választ Palkovics Lászlótól, hogy miért szüntette meg a kormány a hűtőgép, mosógép, háztartási nagygép csereprogramot? Miért nem írnak ki újabb pályázatokat? 

Az MSZP szerint azonnal lépéseket kell tennie a kormánynak, hogy a családok, idősek és fiatalok egyaránt önerő és hitel nélkül növelhessék otthonaik energiahatékonyságát szigeteléssel, nyílászárók cseréjével, a fűtés modernizálásával vagy éppen az elavult háztartási gépek cseréjével. 

Az MSZP-nek van igazi baloldali alternatívája a megélhetési válság kezelésére, az viszont nyilvánvaló, hogy a jelenleg kormányzó Fidesznek a megszorításokon túl, nincs megvalósítható terve."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását