2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Botrány Abbász holokausztozása után

Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos elfogadhatatlannak nevezte szerdán, hogy Mahmúd Abbász palesztin elnök előző esti berlini sajtóértekezletén a holokauszthoz hasonlította a palesztinokkal szembeni izraeli politikát.
2022. augusztus 17. szerda 13:57 - HírExtra

Margarítisz Szkínász Twitter-üzenetében kijelentette: a holokauszt kitörölhetetlen folt az európai történelemben. Hangsúlyozta: a holokauszt az európai kontinens számos pontján felszámolta a zsidó örökséget és közösségi életet.
    
"Veszélyes dolog eltorzítani a holokausztot. Táplálja az antiszemitizmust, és romboló hatással van a demokráciára" - szögezte le az uniós biztos.
    
Abbász Olaf Scholz német kancellárral kedd este tartott közös berlini sajtóértekezletén hasonlította a holokauszthoz a palesztinokkal szembeni izraeli politikát, az AP hírügynökség tudósítójának azon kérdésére reagálva, hogy palesztin vezetőként bocsánatot kér-e Izraeltől azért a palesztin terrortámadásért, amelyet ötven éve, 1972-ben a müncheni nyári olimpián az izraeli csapat ellen követtek el. Abbász nem tért ki a német földön izraeliek ellen a második világháború vége óta elkövetett egyik legsúlyosabb bűncselekményre - amelyben 11 izraeli állampolgár vesztette életét -, helyette a palesztinokkal szembeni izraeli politikát ostorozta. Mint mondta, ha valaki fel akarja hánytorgatni a múltat, akkor azt is tudomásul kell vennie, hogy Izrael az utóbbi évtizedekben a palesztin területeken ötven helyszínen mészárolt le palesztinokat. Ez "ötven mészárlás, ötven holokauszt" - fogalmazott Abbász.
    
Scholz a sajtótájékoztatót követően visszautasította Abbász kijelentését, és  egy szerda reggeli Twitter-bejegyzésben meg is erősítette álláspontját. Mint írta, mélységesen felháborítja Mahmúd Abbász kijelentése, és elítéli a holokauszt tagadására irányuló minden kísérletet.
    
Abbász kijelentése Izraelben is felháborodást váltott ki.
    
Az izraeli és nemzetközi reakciókat követően a palesztin vezető szerdán közleményben módosította kijelentéseit. "A holokauszt az emberiség modern kori történelmének legszörnyűbb bűne" - hangsúlyozta. Hozzátette, hogy nem állt szándékában tagadni a múlt században a náci Németország és kollaboránsai által elkövetett népirtás egyediségét, és hogy azt határozottan el kell ítélni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását