2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Háztartásvezetés profi módon

Nem csupán a hozzávalók kiválasztása, hanem az elkészítési mód is jelentősen befolyásolja a végeredményt, ami tálalásra kerül. Az ételek elkészítéséhez szükség van minőségi főzőedényekre, speciális serpenyőkre és sütőedényekre.
2022. július 19. kedd 07:47 - HírExtra

Nem hiányozhat egy konyhából sem

A konyhai alapfelszereltséget illetően, ami nélkül nem lehet főzni, az a főzőedény, valamint a serpenyők, lábasok. A különböző elkészítési módok mind más speciális edényeket kívánnak. Az ázsiai specialitásokat wok serpenyőben készítve sokkal ízletesebbek maradnak a zöldségek. 

A fritőzben sütve a burgonya, hal jobban átsül és ropogós lesz. A kukta hasznos társ a konyhában, mert felére csökkenti a főzés idejét, de vizet és energiát is spórol. Családtagjait, barátait meglepheti különleges olvasztott sajtokkal vagy grandiózus desszerttel, szeletelt gyümölcsök és folyékony csokoládé formájában, a fondü edény segítségével. A MÖBELIX-nél különleges főzőedények és serpenyők széles választékában megtalálja a neves márkák kiváló minőségű edényeit is.

Arra mindenképpen figyeljen, hogy a különböző tűzhelytípusokhoz más-más főzőedények az optimálisak. A wok használata nagylángú gázégővel a legjobb. Indukciós főzőlapon használható a rozsdamentes acél, acél, öntöttvas edény, viszont az alumínium, réz, kerámia, porcelán nem alkalmas.

A sütés kellékei

A házi sütésű kenyér és kalács össze nem hasonlítható a boltival. A karantén óta sokkal népszerűbb lett a kenyér és egyéb péksütemények házi készítése. A sikerhez a megfelelő alapanyag arányokon kívül szükségesek a megfelelő sütőformák, sütőedények is. Az otthoni torta- és süteménykészítés sokak hobbija. A megfelelő és szükséges eszközök beszerzésével a konyháját egy professzionális cukrászműhellyé is alakíthatja. A különböző tortadíszítő kellékek, formák, mérőedények és sütőecsetek segítségével tökéletesen el tudja készíteni a család kedvenc süteményeit, tortáit.

A megfelelő tálalás

Az elkészítés után a tálalásra is nagy hangsúlyt kell fektetni. Az étkészleteket a konyha és étkező stílusához érdemes választani, ami lehet klasszikus, elegáns vagy modern is. Sokan kétféle étkészletet tartanak otthon, egyet a hétköznapi használatra és egy ünnepi készletet a különleges alkalmakra. A készletek általában négy- és hatfős változatban kaphatók.

Az italok szervírozása is akkor stílusos, ha az ital típusának megfelelő pohárból történik. A pezsgő kínálására kehely vagy magas, kecses flőte az elegáns. Más méretű és formájú borospohár illik a vörös-, illetve fehérbor szervírozásához. Sokat számít, hogy a röviditalokat és a többi italtípust is a megfelelő pohárban kínálja a vendégei számára.

Az evőeszközök kiválasztásánál arra kell ügyelni, hogy alkalmas legyen mindkét étkészlethez. Legjobb rozsdamentes, minőségi evőeszköz készletet vásárolni, mert hosszú évekig használhatja és könnyű a tisztán tartása. Különböző speciális kanalakat, késeket is érdemes tartani otthon.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását